Η SEGA πούλησε τη Relic – Νέο κύμα απολύσεων

Αλλαγές στο Ευρωπαϊκό της τμήμα
28 Μαρτίου 2024 13:07
Η SEGA πούλησε τη Relic – Νέο κύμα απολύσεων

Οι δυσάρεστες ειδήσεις συνεχίζονται στη gaming βιομηχανία, με την SEGA να ανακοινώνει ένα νέο κύμα απολύσεων. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός gaming κολοσσός θα απολύσει 240 υπαλλήλους από την SEGA Europe, την Creative Assembly και την SEGA HARDlight. Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών απολύσεων θα γίνει στην Creative Assembly και στην SEGA Europe.

Παράλληλα, η SEGA ανακοίνωσε πως πούλησε και ένα στούντιό της, την Relic Entertainment. Πρόκειται για την ομάδα ανάπτυξης των Company of Heroes και  Dawn of War παιχνιδιών, η οποία πρόσφατα είχε συνεργαστεί και με την Microsoft για την ανάπτυξη του Age of Empires 4. Η Relic, λοιπόν, δε θα ανήκει πλέον στην οικογένεια των στούντιο της SEGA και αντιθέτως θα γίνει ανεξάρτητη.

Με αφορμή αυτές τις σημαντικές αλλαγές, ο Jurgen Post, που ανέλαβε πρόσφατα την ηγεσία όλων των δραστηριοτήτων και τμημάτων της SEGA στην Ευρώπη, τόνισε:

"Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για την ανησυχία και την κατανοητή στεναχώρια που θα προκαλέσει αυτή η είδηση, ιδιαίτερα σε όσους επηρεάζονται άμεσα. Αυτές οι αποφάσεις ήταν απίστευτα δύσκολο να ληφθούν και ακολουθούν σχολαστική εξέταση και διαβούλευση με τις ομάδες διοίκησης σε όλη την επιχείρηση. Η αλλαγή είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε το μέλλον της επιχείρησής μας στον τομέα των παιχνιδιών και για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες στους παίκτες μας στο μέλλον.

Πρέπει να εξορθολογήσουμε, να επικεντρωθούμε σε αυτό που είμαστε καλοί και να τοποθετηθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το μέλλον. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να ανταποκριθούμε στο μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας και με τον οποίο τα φέρνουμε στην αγορά".

Tags: