Το Sonic Frontiers είναι το μέλλον της σειράς λέει η Sonic Team

Διαβάστε τη συνέντευξη του creative officer της Sonic Team
15 Ιουνίου 2022 10:18
Το Sonic Frontiers είναι το μέλλον της σειράς λέει η Sonic Team

Το Sonic Frontiers βάζει τον αγαπημένο μπλε σκαντζόχοιρο της Sega σε έναν ανοιχτό κόσμο, ο οποίος έχει άρωμα από το Hyrule που εξερευνούμε στο The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Το νέο setting του παιχνιδιού μεταμορφώνει τον παραδοσιακό και θρυλικό Sonic σε κάτι διαφορετικό και αυτό φαίνεται πως θέλει η Sonic Team για το franchise.

Τώρα, κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest Play Days, ο Takashi Iizuka creative officer της Sonic Team, μίλησε για τον τίτλο και είπε τα εξής:

Μέχρι τώρα είχαμε 2D side-scrolling gameplay και την 3D, πιο γραμμική μορφή, όπου ο Sonic ξεκινάει από κάπου και καταλήγει κάπου. Αυτό θα είναι το μέλλον του Sonic (με το Frontiers εννοεί). Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να είναι πραγματικά ελεύθερο. Να είσαι ελεύθερος και να τρέχεις όπου θέλεις εσύ.

Αυτό κάναμε με αυτόν τον τεράστιο τρισδιάστατο κόσμο. Μεταφέρουμε ένα Sonic με δράση, σε ένα 3D περιβάλλον. Το πάθος που υπήρχε σε όλο αυτό είναι μεγάλο. Αυτή είναι η νέα μορφή του “open zone” που έχουμε δημιουργήσει. Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτό το παιχνίδι, όλοι έτρεχαν από την αρχή μέχρι το τέλος για να δοκιμάσουν πόσο γρήγορα θα μπορούσατε να “καθαρίσετε” το νησί από τη μία πλευρά στην άλλη.

Το δοκιμάζαμε συνεχώς επειδή ο Sonic είναι τόσο γρήγορος χαρακτήρας και αν το ολοκληρώνατε τόσο γρήγορα, το “open zone” format που έχουμε κάνει, δε θα λειτουργούσε. Έτσι, φτιάξαμε ένα νησί. Τρέχαμε από το ένα σημείο στο άλλο και λέγαμε: “Δεν είναι καλό αυτό. Πέτα το. Κάντε το μεγαλύτερο. Πρέπει να το κάνουμε μεγαλύτερο. Κι άλλο”.

Και έτσι συνεχώς δοκιμάζαμε το μέγεθος του νησιού και αναρωτιόμασταν μιας και έχουμε τόσο γρήγορο χαρακτήρα και έπρεπε να κάνουμε αυτό το “open zone” μία διασκεδαστική παιδική χαρά για να παίξουμε.

Συνολικά, το Sonic Frontiers υπόσχεται μια Sonic εμπειρία που όμοιά της δεν έχουμε βιώσει ξανά, με δράση υψηλής ταχύτητας σε ένα εντελώς ανοιχτό περιβάλλον. Έτσι, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν με πανίσχυρους εχθρούς, καθώς εξερευνούν τα πυκνά δάση, τους τεράστιους καταρράχτες και τις απέραντες ερήμους των Starfall Islands.

Για την ώρα η συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού παραμένει άγνωστη, αφού το μόνο που γνωρίζουμε επίσημα είναι πως θα έρθει κάποια στιγμή εντός του 2022 για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch και PC.