Το νέο Forza Motorsport ρίχνει σαγόνια ως "το πιο προηγμένο sim racing παιχνίδι" (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πρώτα gameplay πλάνα του αποκαλύπτουν μια next-gen εμπειρία από την Turn 10
12 Ιουνίου 2022 20:25
Το νέο Forza Motorsport ρίχνει σαγόνια ως "το πιο προηγμένο sim racing παιχνίδι" (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Turn 10 έδωσε το παρών στη σκηνή του Xbox & Bethesda Game Showcase 2022 για να παρουσιάσει το "reboot" και πρακτικά ολοκαίνουργιο Forza Motorsport, με τα πρώτα gameplay πλάνα του, ενώ γνωστοποίησε και το παράθυρο κυκλοφορίας του

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά τα γραφικά που έδειξε η Turn 10 πραγματικά ρίχνουν σαγόνια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον επόμενης γενιάς τεχνικό του τομέα καθώς το αποκαλεί ως "το πιο τεχνικά προηγμένο racing sim παιχνίδι που έγινε ποτέ". Τα πρώτα πλάνα του προέρχονται από την Xbox Series X και κάνουν επίδειξη της ιπποδύναμής του καθώς η μηχανοκίνητη ψυχαγωγία μεταβαίνει στη νέα γενιά. 

Δείτε τα πρώτα gameplay πλάνα του νέου Forza Motorsport 

Ανάμεσα στα προηγμένα και τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά που φέρει ο τεχνικός του τομέας είναι ένα πλήρως δυναμικό σύστημα αλλαγής ώρας, μαζί με ένα λεπτομερέστατο σύστημα καιρού, όπου ανάλογα με τις διακυμάνσεις του καιρού και της θερμοκρασίας επηρεάζεται η άσφαλτος και κατ'επέκταση η οδήγηση. Οι εντυπωσιακές αντανακλάσεις υπάρχουν κυριολεκτικά παντού σε κάθε σπιθαμή των οχημάτων χάρη φυσικά στο ray tracing. Mάλιστα ανέφερε ο Dan Greenwalt της Turn 10 ότι υπάρχουν "αντανακλάσεις μέσα στις αντανακλάσεις" και πως "το ένα αμάξι αντανακλάται στο άλλο" κ.ο.κ. 

Το physics σύστημα του νέου Forza Motorsport έχει βελτιωθεί κατά 48 (!) φορές όσον αφορά την πιστότητά του και χάρη στο feedback προστέθηκαν διάφορες συνθέσεις ελαστικών, διαχείριση των ελαστικών και των καυσίμων. 

Στα πλάνα των εν λόγω trailers φαίνονται οι πίστες Maple Valley -μια αγαπημένη το κοινού από το πρώτο Forza Motorsport παιχνίδι, Circuit de Spa-Francorchamps και Laguna Seca Raceway. Επίσης αποκαλύφθηκαν τα Kyalami Grand Prix Circuit στην Νότια Αφρική και το Circuit Harkone στην Ιαπωνία. 

Το ολοκαίνουργιο Forza Motorsport αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Xbox Series X|S την άνοιξη του 2023 και φυσικά διαθέσιμο από τη πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass.