Η Sony προβλέπει $300 εκατομμύρια από το PC gaming μέσα στη χρονιά

Τι ετοιμάζει ο ιαπωνικός κολοσσός;
26 Μαΐου 2022 11:17
Η Sony προβλέπει $300 εκατομμύρια από το PC gaming μέσα στη χρονιά

Η Sony διαβεβαίωσε πριν λίγες ώρες τους επενδυτές της ότι ετοιμάζεται για μία μεγάλη χρονιά όσον αφορά το κέρδος της από το PC gaming. Κατά τη διάρκεια μίας κλήσης με τους μετόχους της, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε τις πωλήσεις της από τα παιχνίδια που κυκλοφόρησε μέχρι τώρα στο PC, υπογραμμίζοντας ότι τα Horizon: Zero Dawn, God of War και Days Gone, τα πήγαν περίφημα.

Συγκεκριμένα το Horizon: Zero Dawn έχει πουλήσει μέχρι τώρα 2,398,000 αντίτυπα, το God of War πλησιάζει τις 1 εκατομμύρια πωλήσεις (971,000 αντίτυπα μέχρι τώρα), ενώ το Days Gone έχει πουλήσει μέχρι αυτή τη στιγμή περισσότερα από 850,000 αντίτυπα. Αυτό σημαίνει πως και οι τρεις τίτλοι έφεραν $80 εκατομμύρια σε έσοδα το τελευταίο οικονομικό έτος, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Πρόκειται για ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε καταφέρει το 2020 (μόλις $35 εκ. σε έσοδα). Έτσι, η Sony δήλωσε χαρακτηριστικά ότι για το οικονομικό έτος του 2022, που θα λήξει τον Μάρτιο του 2023, προβλέπει έσοδα της τάξεως των $300 εκατομμυρίων για το PC gaming.

Το τι ετοιμάζει λοιπόν η Sony για το PC gaming θα το μάθουμε στο άμεσο μέλλον, μιας και μιλάμε για ένα τεράστιο άλμα στις προβλέψεις της και μέχρι τώρα γνωρίζουμε πως έρχεται μόνο το Uncharted στους υπολογιστές. Αυτό που πιθανότατα συμβαίνει εδώ είναι ότι η Sony έχει υψηλές προσδοκίες και από την Bungie με το Destiny 2, καθώς η εξαγορά της αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης: Η Sony ετοιμάζει πάνω από 20 παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μαζί με το PlayStation VR 2  

Ποια άλλα παιχνίδια λέτε να ετοιμάζει η εταιρία για τους PC gamers; Η Sony φαίνεται πως επικεντρώνεται πολύ σοβαρά στους υπολογιστές και θέλει να φέρει και άλλα παιχνίδια από το PlayStation στο PC.