Νέα σειρά Bravia τηλεοράσεων και ηχείων από τη Sony για να κάνετε σινεμά το σαλόνι σας

Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων BRAVIA Theatre
18 Απριλίου 2024 19:32
Νέα σειρά Bravia τηλεοράσεων και ηχείων από τη Sony για να κάνετε σινεμά το σαλόνι σας

H Sony ανακοίνωσε τη νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA για το 2024, οι οποίες έχουν γράψει ιστορία στον χώρο και έρχονται πιο φωτεινές και με καλύτερο για την καλύτερη δυνατή κινηματογραφική εμπειρία. Ο λόγος για τις Sοny BRAVIA 7, BRAVIA 8 και BRAVIA 9, με την τελευταία να αποτελεί το φετινό High end μοντέλο της εταιρίας, ενσωματώνοντας Mini LED τεχνολογία. 

Μαζί με τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων του 2024, η Sony ανακοίνωσε και τις νέες soundbar και ηχεία που ολοκληρώνουν την οικιακή κινηματογραφική εμπειρία Bravia Theatre Bar 8, BRAVIA Theatre Bar 9, Theatre Bar U και Theatre Bar Quad.  Παράλληλα το σήμα "BRAVIA" μεταμορφώνεται ως ένα εμπορικό σήμα για την απόλυτη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, όπως ακριβώς θέλουν οι δημιουργοί και οι κινηματογραφιστές να την απολαύσετε. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου: 


Ο κινηματογράφος έρχεται στο σπίτι: Η Sony παρουσιάζει τις νέες BRAVIA TV, πιο φωτεινές και με καλύτερο ήχο, για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι

Μια νέα σειρά τηλεοράσεων, με σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, υψηλή φωτεινότητα, πλούσιο χρωματικό εύρος, ευκρινείς λεπτομέρειες σκιών σε σκοτεινές σκηνές και ήχο που προέρχεται απευθείας από την οθόνη, ώστε να αποδίδεται πιστά η πρόθεση των κινηματογραφιστών!

Η Sony ανανεώνει τη BRAVIA ως ένα εμπορικό σήμα για τη θέαση ταινιών για να ενισχύσει την απόλυτη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου. Με την εξάπλωση των υπηρεσιών streaming, η παρακολούθηση ταινιών με την άνεση του σπιτιού έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων της Sony, όπως οι ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες, οι επαγγελματικές οθόνες και τα επαγγελματικά ακουστικά, έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από επαγγελματίες στην παραγωγή ταινιών, επιτρέποντας στην εταιρεία να κατανοήσει σε βάθος τη βιομηχανία του κινηματογράφου και τις προθέσεις των κινηματογραφιστών και των δημιουργών περιεχομένου. Η νέα BRAVIA ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση της αληθοφάνειας του κινηματογραφικού περιεχομένου και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου στο σπίτι, ώστε να απολαμβάνετε ταινίες με την ίδια μαγεία της μεγάλης οθόνης. Με την ενοποίηση των τηλεοράσεων, των soundbar και άλλων τεχνολογιών home audio κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, η Sony στοχεύει στο να έχουν οι πελάτες έναν ολοκληρωμένο προορισμό για να απολαμβάνουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία με εκθαμβωτική ποιότητα εικόνας και επιβλητικό ήχο, όπως ακριβώς επεδίωκαν οι κινηματογραφιστές. Τα εναρμονισμένα χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός των τηλεοράσεων BRAVIA και των προϊόντων home audio BRAVIA Theatre διευκολύνουν τους καταναλωτές να επιλέξουν και να συνδυάσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικιακής ψυχαγωγίας για μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία.

Στο πλαίσιο του νέου BRAVIA line-up, η Sony θα κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα τηλεοράσεων σε 3 σειρές, με τη BRAVIA 9 να αποτελεί την κορυφαία, ικανή για υψηλή μέγιστη φωτεινότητα, βαθύ μαύρο, εξαιρετική αντίθεση και υπέροχα φυσικά χρώματα. Επιπλέον, με την νέα σειρά προϊόντων home audio BRAVIA Theatre, μπορείτε να απολαύσετε απρόσκοπτα τον απόλυτο οπτικοακουστικό πλούτο του κινηματογραφικού περιεχομένου στο σπίτι.

Βασιζόμενη στις δεκαετίες δραστηριοποίησης στο πυρήνα της ανάπτυξης επαγγελματικού εξοπλισμού κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και στην παραγωγή και διανομή ταινιών, η Sony βρίσκεται σε μια μοναδική θέση που της επιτρέπει να αξιοποιήσει την απαράμιλλη εμπειρία της στον κλάδο του κινηματογράφου, του επαγγελματικού εξοπλισμού και των οικιακών συσκευών με τις πρωτοποριακές τηλεοράσεις BRAVIA και τις home audio συσκευές BRAVIA Theatre» – δήλωσε ο Yoshihiro Ono, Head of Home Entertainment Business Unit, Sony Corporation. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τις νέες BRAVIA TV και τα νέα home audio προϊόντα BRAVIA Theatre που εισάγουν νέα, συναρπαστικά χαρακτηριστικά, απογειώνοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες στο σπίτι σε νέα επίπεδα» – πρόσθεσε. Ο κινηματογράφος έρχεται σπίτι με τη BRAVIA

Παρακολουθήστε ταινίες στο σπίτι όπως τις οραματιζόταν ο δημιουργός τους

Οι τηλεοράσεις BRAVIA βελτιστοποιούν έξυπνα το χρώμα, την αντίθεση και τη φωτεινότητα για ένα οικιακό περιβάλλον προβολής που είναι πιο φωτεινό από έναν κινηματογράφο. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η εμπειρία παρακολούθησης στο σπίτι είναι πιστή στο πώς ο δημιουργός οραματίστηκε την εικόνα του. Ένα από τα στοιχεία που επιτρέπει την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η υψηλή μέγιστη φωτεινότητα της BRAVIA 9 σε συνδυασμό με τον ακριβή έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού. Η εικόνα γίνεται ρεαλιστική με τα σωστά σημεία της οθόνης να φωτίζονται κατάλληλα, επιτρέποντας στον θεατή να ανακαλύψει ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες που έβαλε ο δημιουργός στη σκηνή, ειδικά στις λειτουργίες Studio Calibrated που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τις κορυφαίες υπηρεσίες streaming.

Προσφέρουν  βέλτιστη ποιότητα εικόνας για να απολαμβάνετε ταινίες στο σπίτι

・Επεξεργαστής XR

Ο επεξεργαστής XR της Sony διαθέτει ένα σύστημα αναγνώρισης σκηνών που ανιχνεύει και αναλύει δεδομένα με μεγάλη ακρίβεια και, στη συνέχεια, βελτιστοποιεί την εικόνα για απόλυτο ρεαλισμό, ώστε να αναπαράγει την πρόθεση του κινηματογραφιστή.

・XR Backlight Master Drive

Όπως η τεχνολογία ελέγχου οπίσθιου φωτισμού των επαγγελματικών monitor της Sony που χρησιμοποιούνται από κινηματογραφιστές, το XR Backlight Master Drive με έναν μοναδικό αλγόριθμο local dimming ελέγχει με ακρίβεια χιλιάδες LED για πραγματικά αυθεντική αντίθεση, ώστε να διατηρείται η λεπτομέρεια των σκιών στις πιο απαιτητικές σκηνές.


Έως 325% περισσότερες ζώνες dimming από ό,τι στο μοντέλο X95L του 2023

・Υψηλή μέγιστη φωτεινότητα

Φανταστείτε ένα λαμπρά ηλιόλουστο, χιονισμένο ορεινό τοπίο. Με υψηλότερη φωτεινότητα από ποτέ, οι εξαιρετικά φωτεινές τηλεοράσεις μπορούν να αναπαράγουν πιστά φυσικές σκηνές με απόλυτη λεπτομέρεια, ακόμη και στο πιο έντονο φως της ημέρας.

X-Anti Reflection™ και X-Wide Angle™

Με το X-Anti Reflection, οι εικόνες είναι πιο ευκρινείς με λιγότερη αντανάκλαση και λάμψη που προκαλείται από το φως του ήλιου ή φωτιστικών σωμάτων, ώστε να μπορείτε να βλέπετε απόλυτο μαύρο σε φωτεινά περιβάλλοντα και να απολαμβάνετε καθαρές εικόνες χωρίς περισπασμούς. Η ευρεία γωνία X-Wide Angle εξασφαλίζει ότι οι εικόνες φαίνονται τόσο όμορφες από τα πλάγια όσο και από το κέντρο.   

Προσφέρουν βέλτιστη ποιότητα ήχου για να απολαμβάνετε ταινίες στο σπίτι

・Acoustic Multi-Audio+™

Οι νέες τηλεοράσεις BRAVIA 9 διαθέτουν Acoustic Multi-Audio+ και είναι οι πρώτες στον κόσμο με Beam Tweeter στην επάνω πλευρά και Frame Tweeter στα πλάγια για να αποδίδουν κινηματογραφικό ήχο surround.  Κάθε ήχος προέρχεται ακριβώς από το σωστό σημείο.

・Voice Zoom 3™

Το νέο Voice Zoom 3 της Sony αναγνωρίζει τον ανθρώπινο διάλογο μέσω αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και ενισχύει ή μειώνει την έντασή του, ώστε ακόμη και οι μικροί διάλογοι να ακούγονται δυνατά και καθαρά. Λειτουργεί εξαιρετικά με τα προϊόντα home audio BRAVIA Theatre.

・Acoustic Center Sync

Το Acoustic Center Sync συγχρονίζει το ηχητικό σας σύστημα, όπως μια soundbar, με την τηλεόραση, έτσι ώστε ο ήχος να αντιστοιχεί ακριβώς με τη δράση στην οθόνη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με κινηματογράφο. Στους κινηματογράφους, τα ηχεία τοποθετούνται ακριβώς πίσω από την οθόνη, η οποία έχει πολλές μικρές οπές, και ο ήχος που εκπέμπεται από αυτήν περνάει προς τα εμπρός, ώστε οι διάλογοι και οι ήχοι να συμπίπτουν με την εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη και να ακούγονται από τη σωστή θέση. Όταν συνδυάζετε τις τηλεοράσεις BRAVIA  και τα προϊόντα BRAVIA Theatre, η λειτουργία Acoustic Center Sync συγχρονίζει άψογα τον ήχο των ηχείων της τηλεόρασης και της μπάρας ήχου, δημιουργώντας μια κινηματογραφική εμπειρία όπου ο ήχος φαίνεται να προέρχεται απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης.

Οι ρυθμίσεις για το Voice Zoom 3 και τη σειρά BRAVIA Theatre που είναι συνδεδεμένα με τη BRAVIA μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω της νέας εφαρμογής BRAVIA Connect App (πρώην Home Entertainment Connect App), χωρίς να εμφανίζεται η γραμμή μενού στην οθόνη της τηλεόρασης κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας.

 

Πλήθος λειτουργιών για την πιστή αναπαραγωγή της ποιότητας της εικόνας, όπως επιδίωκε ο δημιουργός, στο σπίτι

Οι BRAVIA είναι εξοπλισμένες με λειτουργίες Studio Calibrated που αναπαράγουν την ποιότητα εικόνας που επιδιώκουν οι δημιουργοί κινηματογραφικού περιεχομένου στο σπίτι. Εκτός από την υφιστάμενη καθιερωμένη λειτουργία Netflix Adaptive Calibrated Mode και τη λειτουργία SONY PICTURES CORE (πρώην BRAVIA CORE) Calibrated Mode, η λειτουργία Prime Video Calibrated Mode είναι μια νέα λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες ακόμα περισσότερους τρόπους να απολαύσουν ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας, μέσα από το πρίσμα του δημιουργού. Με τη λειτουργία Prime Video Calibrated Mode, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν βέλτιστη ποιότητα εικόνας που βαθμονομείται αυτόματα σε ταινίες, σειρές και, για πρώτη φορά, σε ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις.

・Λειτουργίες Studio Calibrated

  • Netflix Adaptive Calibrated Mode
  • SONY PICTURES CORE Calibrated Mode (πρώην BRAVIA CORE Calibrated Mode)
  • Νέο Prime Video Calibrated Mode

Τόσο οι τηλεοράσεις BRAVIA όσο και τα προϊόντα home audio BRAVIA Theatre είναι συμβατά με το IMAX Enhanced, καθώς έχουν πιστοποιηθεί από την IMAX και την DTS® για να πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή IMAX εμπειρία ταινιών από το SONY PICTURES CORE (πρώην BRAVIA CORE) και επιλεγμένες ταινίες στο Disney+. Οι λάτρεις των ταινιών μπορούν να απολαύσουν βελτιστοποιημένη εικόνα και ήχο IMAX στις τηλεοράσεις BRAVIA και στα προϊόντα home audio BRAVIA Theatre με τη λειτουργία IMAX Enhanced, συμπεριλαμβανομένου του ήχου IMAX Enhanced με DTS:X. Επιπλέον, το SONY PICTURES CORE θα συμπεριλάβει επιλεγμένες σειρές από το Crunchyroll– μια υπηρεσία streaming που επικεντρώνεται στα anime. Αυτό θα προσθέσει μια σειρά από σειρές anime του Crunchyroll στους χρήστες με ένα πακέτο streaming που συμπεριλαμβάνεται.

Οι BRAVIA υποστηρίζουν Dolby Vision® και Dolby Atmos® για απίστευτη φωτεινότητα, πιο έντονη αντίθεση, πλουσιότερα χρώματα και καθηλωτικό ήχο στο αγαπημένο σας ψυχαγωγικό περιεχόμενο μέσα από τις υπηρεσίες Disney+, Prime Video, Netflix και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες streaming.

IMAX: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε στο κοινό μια απαράμιλλη κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι και όχι μόνο, με τις νέες πιστοποιημένες τηλεοράσεις BRAVIA IMAX Enhanced της Sony και τα home audio προϊόντα BRAVIA Theatre», δήλωσε ο Vikram Arumilli, SVP και GM, Streaming και Consumer Technology της IMAX. «Το IMAX Enhanced έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί και να ενισχύει το όραμα και την πρόθεση των κινηματογραφιστών και η εκτεταμένη σειρά προϊόντων συσκευών της Sony προσθέτει περισσότερους τρόπους για όσους επιθυμούν να βιώσουν τη δύναμη του IMAX μέσα από μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα».

Dolby: «Η αφήγηση ιστοριών βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στη Dolby», δήλωσε ο Mahesh Balakrishnan, Vice President of Consumer Entertainment, Dolby Laboratories. «Με το Dolby Vision και το Dolby Atmos, οι δημιουργοί έχουν ένα ευρύτερο σύνολο εργαλείων για να δουλέψουν, ώστε το κοινό να βιώσει τις ιστορίες τους ακριβώς όπως τις οραματίστηκαν. Μέσω του συνδυασμού της κορυφαίας μηχανικής της Sony και των πρωτοποριακών καινοτομιών της Dolby, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά κινηματογραφικές εμπειρίες Dolby στις αγαπημένες τους συσκευές Sony BRAVIA και BRAVIA Theatre».

Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

Η Sony έχει εκπονήσει ένα περιβαλλοντικό σχέδιο με την ονομασία Road to Zero, το οποίο στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και των κύκλων ζωής των προϊόντων της έως το 2050. 

Για να συμβάλουν σε αυτό το όραμα, τα προϊόντα BRAVIA και BRAVIA Theatre θα επιδιώξουν καινοτομίες που θα παρέχουν την καλύτερη εμπειρία θέασης με υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου και σχεδιασμό υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας:

Οι BRAVIA 9 και BRAVIA 7 χρησιμοποιούν την ιδιόκτητη επεξεργασία σήματος της Sony για τη βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών του πάνελ της συσκευής, επιλέγοντας αυτόματα τη βέλτιστη φωτεινότητα για κάθε σκηνή, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλή φωτεινότητα και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, ο πίνακας Eco Dashboard, ο οποίος σας επιτρέπει να ρυθμίζετε και να διαχειρίζεστε εύκολα και ταυτόχρονα διάφορες ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας της BRAVIA, έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται και συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μείωση της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού στα προϊόντα:

Για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Sony προσπαθεί να βελτιώσει πολλαπλές πτυχές του κύκλου ζωής των προϊόντων, όπως η μείωση της χρήσης πρωτογενών πλαστικών, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μεταφορών και η επανεξέταση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τη χρήση.

Από την ανάπτυξη των υλικών μέχρι τον εξωτερικό σχεδιασμό των προϊόντων, η BRAVIA κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, διατηρώντας παράλληλα ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας. Το SORPLAS™,ένα ανακυκλωμένο πλαστικό που αναπτύχθηκε από τη Sony, χρησιμοποιείται για το πίσω κάλυμμα,, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη επιφάνεια σε μια τηλεόραση, ενώ περίπου το 65% του συνολικού πλαστικού που χρησιμοποιείται προέρχεται από ανακυκλωμένο υλικό. Το συμπαγές, επαναφορτιζόμενο τηλεχειριστήριο Eco Remote είναι επίσης κατασκευασμένο από περίπου 79,7% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Μέριμνα για τη προσβασιμότητα

Η Sony στοχεύει να συμβάλει σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς μέσω των δραστηριοτήτων της, αυξάνοντας την προσβασιμότητα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Οι BRAVIA αναπτύσσονται με γνώμονα την προσβασιμότητα, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν την κινηματογραφική εμπειρία, ανεξάρτητα από τις ανάγκες ή την ηλικία τους

Βοήθεια για την όραση και τις ενέργειες:

Η λειτουργία ανάγνωσης οθόνης Talkback σας επιτρέπει να ελέγχετε τις λίστες προγραμμάτων και να ρυθμίζετε την τηλεόρασή σας χωρίς να κοιτάτε την οθόνη. Μπορεί επίσης να μεγεθύνει το κείμενο και να το εμφανίσει στην οθόνη. Επιπλέον, οι απτικές τελείες στους ακροδέκτες HDMI και S-Center της BRAVIA TV ταιριάζουν με αυτές που υπάρχουν στα προϊόντα BRAVIA Theatre για να απλοποιήσουν τη διαδικασία εντοπισμού και σύνδεσης των θυρών για μια ομαλή εμπειρία εγκατάστασης.

Η αντιστροφή χρωμάτων καθιστά δυνατή την αντιστροφή της φωτεινότητας των χρωμάτων, έτσι ώστε οι φωτεινές περιοχές να γίνονται σκοτεινές και οι σκοτεινές περιοχές να γίνονται φωτεινές. Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Εάν το κείμενο είναι πιο ευανάγνωστο με σκούρο ή φωτεινό χρώμα φόντου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αντιστροφή χρώματος για να αλλάξετε το χρώμα φόντου.

Οι φωνητικές εντολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χειρισμό της τηλεόρασης BRAVIA, όπως η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση και η ρύθμιση της έντασης. Οι τηλεοράσεις BRAVIA είναι επίσης εξοπλισμένες με εντολές συντόμευσης που σας επιτρέπουν να ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε γρήγορα και εύκολα τις λειτουργίες προσβασιμότητας, επιτρέποντας τόσο σε όσους τις χρειάζονται όσο και σε όσους δεν τις χρειάζονται να χρησιμοποιούν την ίδια τηλεόραση χωρίς άγχος.

Λειτουργία Time Shift

Τώρα μπορείτε να διακόπτετε τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όποτε χρειάζεται, για παράδειγμα για να ανοίξετε την πόρτα ή να απαντήσετε στο τηλέφωνο, πατώντας το κουμπί παύσης στο τηλεχειριστήριο. Η μετάδοση θα ξεκινήσει ξανά αμέσως όταν πατήσετε ξανά το πλήκτρο παύσης.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις BRAVIA και την προσβασιμότητα

Πληροφορίες για τις νέες τηλεοράσεις BRAVIA (κάντε κλικ στο όνομα του προϊόντος για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα με τις λεπτομέρειες)


Δελτίο Τύπου - 17 Απριλίου 2024

Ο κινηματογράφος έρχεται στο σπίτι: Η Sony παρουσιάζει την νέα σειρά προϊόντων home audio, BRAVIA Theatre

Mια νέα σειρά από soundbar, ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου και ένα ηχείο λαιμού, τα οποία προσφέρουν πολλές επιλογές για να απολαμβάνετε καθηλωτικό κινηματογραφικό ήχο - όλα συνδυάζονται άψογα με τις νέες τηλεοράσεις BRAVIA.

Η Sony ανανεώνει τη BRAVIA ως ένα εμπορικό σήμα για τη θέαση ταινιών για να ενισχύσει την απόλυτη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου. Με την εξάπλωση των υπηρεσιών streaming, η παρακολούθηση ταινιών με την άνεση του σπιτιού έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων της Sony, όπως οι ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες, οι επαγγελματικές οθόνες και τα επαγγελματικά ακουστικά, έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από επαγγελματίες στην παραγωγή ταινιών, επιτρέποντας στην εταιρεία να κατανοήσει σε βάθος τη βιομηχανία του κινηματογράφου και τις προθέσεις των κινηματογραφιστών και των δημιουργών περιεχομένου. Η νέα BRAVIA ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση της αληθοφάνειας του κινηματογραφικού περιεχομένου και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου στο σπίτι, ώστε να απολαμβάνετε ταινίες με την ίδια μαγεία της μεγάλης οθόνης. Με την ενοποίηση των τηλεοράσεων, των soundbar και άλλων τεχνολογιών home audio κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, η Sony στοχεύει στο να έχουν οι πελάτες έναν ολοκληρωμένο προορισμό για να απολαμβάνουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία με εκθαμβωτική ποιότητα εικόνας και επιβλητικό ήχο, όπως ακριβώς επεδίωκαν οι κινηματογραφιστές. Τα εναρμονισμένα χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός των τηλεοράσεων BRAVIA και των προϊόντων home audio BRAVIA Theatre διευκολύνουν τους καταναλωτές να επιλέξουν και να συνδυάσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικιακής ψυχαγωγίας για μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία.

Ο κινηματογράφος έρχεται σπίτι με τη BRAVIA

BRAVIA Theatre: καθηλωτικός κινηματογραφικός ήχος για παρακολούθηση ταινιών στο σπίτι

Η Sony διαθέτει μοναδική, ευρεία εμπειρία στον κλάδο του κινηματογράφου, από τις επαγγελματικές κάμερες και οθόνες μέχρι την παραγωγή και διανομή ταινιών. Βασιζόμενη σε αυτά τα πλεονεκτήματα, η εταιρεία για τη νέα της σειρά προϊόντων home audio BRAVIA Theatre επικεντρώθηκε στις διαφορές μεταξύ των συνθηκών θέασης στον κινηματογράφο και στο σπίτι, δουλεύοντας πάνω σε διάφορες ιδέες για να παρέχει τον ίδιο καθηλωτικό ήχο στο οικιακό περιβάλλον. Η ακουστική ενός κινηματογράφου είναι σχεδιασμένη με ακρίβεια και ο ήχος που εκπέμπεται από ένα μεγάλο αριθμό ηχείων τοποθετημένων στην οροφή και τους τοίχους δημιουργεί ένα τοπικό ηχητικό πεδίο, παρέχοντας στο κοινό μια συγκλονιστική και καθηλωτική αίσθηση. Με το BRAVIA Theatre, μπορείτε να απολαύσετε την ίδια ακουστική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι.

«Βασιζόμενη στις δεκαετίες δραστηριοποίησης στο πυρήνα της ανάπτυξης επαγγελματικού εξοπλισμού κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και στην παραγωγή και διανομή ταινιών, η Sony βρίσκεται σε μια μοναδική θέση που της επιτρέπει να αξιοποιήσει την απαράμιλλη εμπειρία της στον κλάδο του κινηματογράφου, του επαγγελματικού εξοπλισμού και των οικιακών συσκευών με τις πρωτοποριακές τηλεοράσεις BRAVIA και τις home audio συσκευές BRAVIA Theatre» - δήλωσε ο Yoshihiro Ono, Head of Home Entertainment Business Unit, Sony Corporation. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τις νέες BRAVIA TV και τα νέα home audio προϊόντα BRAVIA Theatre που εισάγουν νέα, συναρπαστικά χαρακτηριστικά, απογειώνοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες στο σπίτι σε νέα επίπεδα» - πρόσθεσε

Βασικές τεχνολογίες και χαρακτηριστικά των home audio προϊόντων BRAVIA Theatre 2024

・360 Spatial Sound Mapping

Χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη τεχνολογία 360 Spatial Sound Mapping[1] της Sony, δημιουργούνται πολλαπλά εικονικά ηχεία σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν πραγματικά φυσικά ηχεία, όπως πάνω ή στο πλάι. Αυτό προσφέρει μια εμπειρία Spatial Sound 360 που είναι βελτιστοποιημένη για ένα συγκεκριμένο οικιακό περιβάλλον, με ένα ευρύ ηχητικό πεδίο που σας περιβάλλει με ήχο από διάφορες κατευθύνσεις, που αντικατοπτρίζει την κινηματογραφική εμπειρία, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε πραγματικά ηχεία στην οροφή ή στους τοίχους. Προηγουμένως, απαιτούνταν τόσο μια soundbar όσο και οπίσθια ηχεία για τη δημιουργία εικονικών ηχείων - με τις νέες BRAVIA Theatre Bar 9 και BRAVIA Theatre Bar 8 μπορείτε να απολαμβάνετε το 360 Spatial Sound Mapping χρησιμοποιώντας μόνο μια soundbar. Επίσης, το BRAVIA Theatre Quad μπορεί να δημιουργήσει ευρύτερο ήχο surround με 4 λεπτά ηχεία.

・Βελτιστοποίηση Ηχητικού Πεδίου

Τα προϊόντα BRAVIA Theatre είναι συμβατά με τη λειτουργία Βελτιστοποίησης Ηχητικού Πεδίου[2], η οποία ρυθμίζει και συντονίζει αυτόματα κάθε ηχείο με βάση τη διάταξη του δωματίου σας, ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε τη βέλτιστη θέση τοποθέτησης του συστήματός σας για να απολαύσετε τον κινηματογραφικό ήχο στο σπίτι σας.

 

・Acoustic Center Sync

Το Acoustic Center Sync συγχρονίζει το ηχητικό σας σύστημα, όπως μια soundbar, με την τηλεόραση, έτσι ώστε ο ήχος να αντιστοιχεί ακριβώς με τη δράση στην οθόνη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με κινηματογράφο. Στους κινηματογράφους, τα ηχεία τοποθετούνται ακριβώς πίσω από την οθόνη, η οποία έχει πολλές μικρές οπές, και ο ήχος που εκπέμπεται από αυτήν περνάει προς τα εμπρός, ώστε οι διάλογοι και οι ήχοι να συμπίπτουν με την εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη και να ακούγονται από τη σωστή θέση. Όταν συνδυάζετε τις τηλεοράσεις BRAVIA[3] και τα προϊόντα BRAVIA Theatre[4], η λειτουργία Acoustic Center Sync συγχρονίζει άψογα τον ήχο των ηχείων της τηλεόρασης και της μπάρας ήχου, δημιουργώντας μια κινηματογραφική εμπειρία όπου ο ήχος φαίνεται να προέρχεται απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης.

・Voice Zoom 3™

Αν συνδυάσετε home audio προϊόντα BRAVIA Theatre[5] και συμβατές τηλεοράσεις BRAVIA[6], το νέο Voice Zoom 3[7] της Sony αναγνωρίζει τους ανθρώπινους διαλόγους μέσω ενός αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης και ενισχύει ή μειώνει την έντασή τους, ώστε ακόμη και οι μικροί διάλογοι να ακούγονται δυνατά και καθαρά.

Οι ρυθμίσεις για το Voice Zoom 3 και τη σειρά BRAVIA Theatre που είναι συνδεδεμένα με τη BRAVIA μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω της νέας εφαρμογής BRAVIA Connect App (πρώην Home Entertainment Connect App), χωρίς να εμφανίζεται η γραμμή μενού στην οθόνη της τηλεόρασης κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας[8].

・Προαιρετικά ηχεία

Προσθέτοντας ένα ασύρματο subwoofer ή πίσω ηχεία [9], μπορείτε να απολαύσετε ισχυρά βαθιά μπάσα και ενισχυμένο ήχο surround. Εξοπλισμένο με έναν ισχυρό οδηγό 180mm και ένα παθητικό radiator για να παρέχει βαθύ μπάσο ήχο 300W, το subwoofer SA-SW5 ή το SA-SW3 μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε χάρη στην ασύρματη συνδεσιμότητα. Το SA-RS5 είναι ένα ζεύγος πίσω ηχείων που διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, ηχείο που κατευθύνει τον ήχο προς τα πάνω και δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε πηγή τροφοδοσίας, γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτησή του σε διάφορες θέσεις. Μπορείτε επίσης να ζήσετε μια πολύ πιο καθαρή και διευρυμένη ηχητική εμπειρία μέσω του 360 Spatial Sound Mapping στα πίσω ηχεία.

・BRAVIA Theatre U

Το νέο ηχείο λαιμού της Sony προσφέρει καθηλωτικό ήχο που περιβάλλει τα αυτιά σας για ελεύθερη και ταυτόχρονα προσωπική ακρόαση. Μπορείτε να ζήσετε μια καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία σε υψηλή ένταση χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το περιβάλλον σας και να απολαμβάνετε περιβάλλων ήχο Dolby Atmos® όταν συνδυάζεται με τις συμβατές τηλεοράσεις BRAVIA[10] της Sony με 360 Spatial Sound. Συνδέστε δύο ηχεία BRAVIA Theatre U σε μία τηλεόραση ή άλλες συσκευές χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Προσθήκη Ηχείου. Κάθε θεατής μπορεί να απολαμβάνει καθαρό, καθηλωτικό ήχο surround με την ελευθερία να ρυθμίζει την ένταση του ήχου στο επιθυμητό επίπεδο.

・Συμβατότητα με IMAX Enhanced[11]  και Dolby Atmos®:

Οι BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 και το BRAVIA Quad όχι μόνο υποστηρίζουν τις καθιερωμένες τεχνολογίες ήχου, όπως ο καθηλωτικός ήχος Dolby Atmos® και το DTS:X®, αλλά διαθέτουν επίσης πιστοποίηση IMAX® Enhanced11.

IMAX:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε στο κοινό μια απαράμιλλη κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι και όχι μόνο, με τις νέες πιστοποιημένες τηλεοράσεις BRAVIA IMAX Enhanced της Sony και τα home audio προϊόντα BRAVIA Theatre», δήλωσε ο Vikram Arumilli, SVP και GM, Streaming και Consumer Technology της IMAX. «Το IMAX Enhanced έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί και να ενισχύει το όραμα και την πρόθεση των κινηματογραφιστών και η εκτεταμένη σειρά προϊόντων συσκευών της Sony προσθέτει περισσότερους τρόπους για όσους επιθυμούν να βιώσουν τη δύναμη του IMAX μέσα από μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα».

Dolby:

«Η αφήγηση ιστοριών βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στη Dolby», δήλωσε ο Mahesh Balakrishnan, Vice President of Consumer Entertainment, Dolby Laboratories. «Με το Dolby Vision και το Dolby Atmos, οι δημιουργοί έχουν ένα ευρύτερο σύνολο εργαλείων για να δουλέψουν, ώστε το κοινό να βιώσει τις ιστορίες τους ακριβώς όπως τις οραματίστηκαν. Μέσω του συνδυασμού της κορυφαίας μηχανικής της Sony και των πρωτοποριακών καινοτομιών της Dolby, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά κινηματογραφικές εμπειρίες Dolby στις αγαπημένες τους συσκευές Sony BRAVIA και BRAVIA Theatre».

Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

Η Sony έχει εκπονήσει ένα περιβαλλοντικό σχέδιο με την ονομασία Road to Zero, το οποίο στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και των κύκλων ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Για να συμβάλουν σε αυτό το όραμα, τα προϊόντα BRAVIA και BRAVIA Theatre θα επιδιώξουν καινοτομίες που θα παρέχουν την καλύτερη εμπειρία θέασης με υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου και σχεδιασμό υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Μείωση της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού:

Η επιλογή του υλικού επηρεάζει ιδιαίτερα την ποιότητα του ήχου. Η Sony έχει αφιερώσει χρόνια στην ανάπτυξη ενός μοναδικού ανακυκλωμένου πλαστικού που είναι ταυτόχρονα φιλικό προς το περιβάλλον και εξυπηρετεί τη δημιουργία προϊόντων ήχου υψηλής ποιότητας. Τα home audio προϊόντα BRAVIA Theatre χρησιμοποιούν μοναδικό ανακυκλωμένο πλαστικό[12], επιτρέποντας στη Sony να αναπαράγει εξαιρετική ακουστική απόδοση, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση πρωτογενών πλαστικών. Το ύφασμα που χρησιμοποιείται στα προϊόντα οικιακού ήχου BRAVIA Theatre είναι ανακυκλωμένο από μπουκάλια PET[13]. Το υλικό επιλέχθηκε προσεκτικά για βέλτιστη ποιότητα ήχου, σχεδιασμό, υφή και χρώμα.

 

Μέριμνα για τη προσβασιμότητα

Η Sony στοχεύει να συμβάλει σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς μέσω των δραστηριοτήτων της, αυξάνοντας την προσβασιμότητα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Οι BRAVIA και τα BRAVIA Theatre προϊόντα αναπτύσσονται με γνώμονα την προσβασιμότητα, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν την κινηματογραφική εμπειρία, ανεξάρτητα από τις ανάγκες ή την ηλικία τους.

Για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να ρυθμίσουν τα προϊόντα οικιακού ήχου BRAVIA Theatre[14], ένα υπερυψωμένο τετράγωνο πλαίσιο στη συσκευασία υποδεικνύει έναν κωδικό QR[15] για την εφαρμογή BRAVIA Connect[16], η οποία προσφέρει υποστήριξη για ανάγνωση οθόνης. Οι απτικές τελείες στην πίσω πλευρά των BRAVIA Theatre Bar 9 και 8 υποδεικνύουν τον ακροδέκτη eARC HDMI για τη σύνδεση σε τηλεόραση.

 

Πληροφορίες για τα μοντέλα BRAVIA Theatre (κάντε κλικ στο όνομα του προϊόντος για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα με τις λεπτομέρειες)

  • BRAVIA Theatre Bar 9
  • BRAVIA Theatre Bar 8
  • BRAVIA Theatre Quad
  • BRAVIA Theatre U

 

Tags: