Η DICE εγκαταλείπει το νέο mode του Battlefield 2042

Σταματά η ανάπτυξή του
25 Μαΐου 2022 18:42
Η DICE εγκαταλείπει το νέο mode του Battlefield 2042

Όπως σας ενημερώσαμε, το Battlefield 2042 αφαίρεσε πρόσφατα ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά του, αφού μείωσε τον αριθμό των παικτών του Breakthrough mode σε 64. Συγκεκριμένα, παρόλο που η EA και η DICE είχαν υποσχεθεί μια next-gen εμπειρία που θα χάριζε μάχες μεγαλύτερης κλίμακας από ποτέ, ανεβάζοντας τον αριθμό των παικτών ανά αγώνα σε 128, η εμπειρία δεν άρεσε καθόλου στην κοινότητα. Μεταξύ άλλων, οι λάτρεις της σειράς είχαν επισημάνει πως οι χάρτες ξεχειλώθηκαν υπερβολικά για να εξυπηρετήσουν τη νέα δομή, με αποτέλεσμα άνισο pacing, με υπερβολική δράση μαζεμένη στα σημεία ενδιαφέροντος και μεγάλα κενά σε άλλα μέρη του χάρτη.

Τώρα, ένα ακόμη πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό του Battlefield 2042 θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ο λόγος γίνεται για το Hazard Zone, το οποίο ήρθε για πρώτη φορά στη σειρά μέσα από το 2042, συνδυάζοντας PvP και PvE, με ομάδες τεσσάρων παικτών να παλεύουν να βρουν και να συλλέξουν σκληρούς δίσκους, πριν κληθούν να εξάγουν από τον χάρτη τα όσα έχουν μαζέψει.

Συγκεκριμένα, η DICE επιβεβαίωσε πως σχεδιάσει να σταματήσει την ανάπτυξη νέου περιεχομένου για το εν λόγω mode. Αξίζει να σημειωθεί πως το Hazard Zone θα παραμείνει playable ως έχει, αλλά δεν πρόκειται να λάβει περεταίρω ενημερώσεις και υλικό, όπως για παράδειγμα νέους χάρτες, με εξαίρεση επείγοντα updates για τεχνικά ζητήματα που ίσως προκύψουν.

Η απόφαση της ομάδας αποκαλύφθηκε μέσα από το νέο development update που αναρτήθηκε, στο οποίο ο senior producer Ryan McArthur και ο creative director Lars Gustavsson συζητούν για το μέλλον του παιχνιδιού. Μάλιστα, στην δημοσίευση που συνόδευσε το βίντεο, ο community manager του παιχνιδιού τόνισε:

Όλοι στην ομάδα είχαμε μεγάλες φιλοδοξίες και ελπίδες για αυτή τη νέα εμπειρία στο Battlefield, καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ωστόσο, είμαστε οι πρώτοι που θα σηκώσουμε ψηλά το χέρι και θα αναγνωρίσουμε ότι δεν βρήκε το σωστό σπίτι στο Battlefield 2042 και ότι θα επωφεληθείτε πολύ από το να στρέψουμε την προσοχή μας και την ενέργειά μας στα modes με τα οποία σας βλέπουμε να ασχολείστε περισσότερο.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και το εν λόγω βίντεο, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες.