Νούμερα εσόδων που ζαλίζουν από την gaming αγορά της Κίνας

Κατά τη διάρκεια του 2021
24 Μαΐου 2022 16:08
Νούμερα εσόδων που ζαλίζουν από την gaming αγορά της Κίνας

Την προηγούμενη εβδομάδα η Niko Partners ανάρτησε την αναφορά της για την εγχώρια gaming αγορά της Κίνας, με νούμερα που…ζαλίζουν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα δεδομένα του China Mobile Games Market Report και του China PC Games Market Report δείχνουν πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% το 2021. Συγκεκριμένα, η gaming αγοράς της χώρας γέμισε τα ταμεία με 45.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 31.8 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από τους mobile τίτλους, ενώ τα 13.7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Συγχρόνως αναφέρεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο, οι gaming εταιρίες που εδρεύουν στην Κίνα, όπως για παράδειγμα η Tencent, έβγαλαν 17.3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, ποσό που αντιπροσωπεύει αύξηση 27% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Μιλώντας σχετικά, η πρόεδρος της Niko Partners, Lisa Hanson, δήλωσε:

Την περασμένη χρονιά παρακολουθήσαμε τους παίκτες να διασκεδάζουν με νοσταλγικά και νέα παιχνίδια κατά τη διάρκεια του lockdown της πανδημίας, ενώ συγχρόνως παρακολουθήσαμε νέους παίκτες να αποχαιρετούν το χόμπι λόγω των κανονισμών που περιορίζουν τις ώρες τους για gaming...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας, η εγχώρια gaming αγορά της Κίνας προβλέπεται να αγγίξει το κολοσσιαίο νούμερο των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετήσιων εσόδων το 2026.

Tags: