Έρχεται Dragon’s Dogma 2; - Η κίνηση της Capcom που φούντωσε τις εικασίες

Η εταιρία γιορτάζει την επέτειο της σειράς
24 Μαΐου 2022 14:52
Έρχεται Dragon’s Dogma 2; - Η κίνηση της Capcom που φούντωσε τις εικασίες

Μόλις μερικές ώρες πριν σας ενημερώσαμε πως η Capcom ενδιαφέρεται να αναστήσει σειρές της που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο πάγο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των fans. Τώρα, φαίνεται πως οι πρώτοι που θα χαρούν είναι οι λάτρεις του Dragon’s Dogma.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για ένα action-RPG franchise που έκανε το ντεμπούτο του πριν από 10 χρόνια, αφού πρωτοκυκλοφόρησε για τα PS3 και Xbox 360 στις 25 Μαΐου του 2012. Τον επόμενο χρόνο κατέφθασε η βελτιωμένη και εμπλουτισμένη Dark Arisen έκδοση, ενώ το 2016 ο τίτλος μεταφέρθηκε και στους ηλεκτρονικούς, καταφθάνοντας στα PS4 και Xbox One το 2017 και στο Nintendo Switch το 2019. Όταν ο τίτλος του σχεδιαστή Hideaki Itsuno έκανε το ντεμπούτο του πολλοί επαίνεσαν την ποικιλία του combat, την αποτελεσματικότητα των Pawns, τα διασκεδαστικά side-quests και άλλες πτυχές της εμπειρίας, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα παράπονα. Από πολλούς ο τίτλος χαρακτηρίστηκε ως ένα "ακατέργαστο διαμάντι".

Ποιος είναι, λοιπόν, ο λόγος για να χαρούν οι fans; Η Capcom μόλις ενημέρωσε την επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού, η οποία άλλαξε ολοκληρωτικά για να γιορτάσει την 10η επέτειο. Πολλοί εικάζουν, λοιπόν, πως η εταιρία δε θα έμπαινε στον κόπο να ετοιμάσει μια ολόκληρη επετειακή σελίδα αν δεν είχε να ανακοινώσει κάτι. Μάλιστα, το κερασάκι στην τούρτα είναι πως το Dragon’s Dogma 2 υπήρχε στο περίφημο leak της βάσης δεδομένων της Nvidia, το οποίο παραμένει αλάνθαστο μέχρι σήμερα. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό πως μετά το Devil May Cry 5, ο Itsuno αποφάσισε να συνεχίσει την RPG σειρά του. Αν αναλογιστούμε πως η τελευταία περιπέτεια του Dante έφτασε το 2019, δεν μοιάζει καθόλου απίθανο η αποκάλυψη του επόμενου project του δημιουργού να βρίσκεται προ των πυλών.

Για την ιστορία, το 2020 το Dragon’s Dogma είχε γίνει και anime για το Netflix, δείχνοντας πως η Capcom δεν έχει ξεχάσει τη σειρά. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε μπορείτε να επισκεφτείτε την Dragon's Dogma 10th Anniversary ιστοσελίδα πατώντας εδώ.