Η Capcom σκέφτεται να επαναφέρει διάφορες παλιότερες σειρές της

Όπως αποκάλυψε στους επενδυτές της
23 Μαΐου 2022 17:21
Η Capcom σκέφτεται να επαναφέρει διάφορες παλιότερες σειρές της

Δε χωρά αμφιβολία πως η Capcom έχει μια από τις πιο πλούσιες βιβλιοθήκες τίτλων στον χώρο, αφού δραστηριοποιείται στη gaming βιομηχανία από το 1983, όντας υπεύθυνη για αμέτρητα IPs. Πέρα από τις τρομερά επιτυχημένες σειρές της, όπως είναι οι horror τίτλοι Resident Evil, τα fighting παιχνίδια Street Fighter και τα action RPGs Monster Hunter, ο ιαπωνικός κολοσσός ευθύνεται μεταξύ άλλων και για σειρές όπως τα Lost Planet, Power Stone, Okami, Viewtiful Joe, Dino Crisis και Bionic Commando, που έχουν μπει εδώ και χρόνια στον πάγο.

Τώρα, η εταιρία έδωσε ελπίδες στους λάτρεις των ξεχασμένων αυτών franchises της. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η εταιρία κλήθηκε να διευκρινίσει ποια είναι τα σχέδιά της, σε μια ερώτηση των επενδυτών που είχε να κάνει με τα “αδρανή IPs” της. Έτσι, λοιπόν, η Capcom ξεκαθάρισε:

Αυτή τη στιγμή βασίζουμε τα σχέδιά μας για τις μελλοντικές μας κυκλοφορίες στα δεδομένα της ζήτησης που προκύπτουν από την αγορά. Στο μέλλον, όμως, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη τις επιθυμίες των fans κατά τη δημιουργία αυτών των σχεδίων.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η Capcom όχι απλώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, αλλά δήλωσε ξεκάθαρα πως πέρα από την εμπορική πορεία των τίτλων της, λαμβάνει υπόψη και τις επιθυμίες των fans. Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, κάποια σειρά της από τα παλιά να επιστρέψει, όπως είδαμε να συμβαίνει το 2019 με το Devil May Cry 5, το οποίο ήταν το πρώτο αριθμημένο κεφάλαιο μετά από δέκα χρόνια.

Για την ιστορία, το πλούσιο αυτό ρόστερ από IPs αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα, αφού το 2023 η Capcom είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το πρώτο της ολοκαίνουργιο IP εδώ και μια δεκαετία, το Pragmata.

Tags: