Η εταιρία του GTA ολοκλήρωσε την κολοσσιαία εξαγορά της Zynga

Το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο gaming deal όλων των εποχών
24 Μαΐου 2022 14:39
Η εταιρία του GTA ολοκλήρωσε την κολοσσιαία εξαγορά της Zynga

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις 10 Ιανουαρίου η Take-Two ανακοίνωσε την τότε μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στο gaming. Συγκεκριμένα, η εταιρία είχε αποκαλύψει πως σκοπεύει να εντάξει στο δυναμικό της την Zynga, σε μια επένδυση ύψους 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Take-Two Interactive είναι η μητρική εταιρία των Rockstar Games, Private Division και 2K Games, έχοντας στην κατοχή της γιγαντιαία franchises, όπως τα Grand Theft Auto, Red Dead, NBA 2K, Borderlands, BioShock, Mafia κ.α.

Από την άλλη, η Zynga είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του mobile gaming και εκεί γνωρίζει ανεπανάληπτη επιτυχία, με δισεκατομμύρια κέρδη ετησίως. Μεταξύ άλλων είναι γνωστή για τίτλους όπως το Zynga Poker, το FarmVille, το Mafia Wars κ.α.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώνουμε τη συγχώνευσή μας με τη Zynga. Πρόκειται για ένα κομβικό βήμα για να αυξήσουμε εκθετικά τις καθαρές μας κρατήσεις από το mobile, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της διαδραστικής ψυχαγωγίας, ενώ μας παρέχει επίσης σημαντικές ευκαιρίες κόστους και εσόδων.

Καθώς συγκεντρώνουμε τα εξαιρετικά μας ταλέντα, τα συναρπαστικά lineup κυκλοφοριών μας και τις κορυφαίες στον κλάδο τεχνολογίες και δυνατότητες, πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε το portfolio μας σε ένα άλλο επίπεδο δημιουργικότητας, καινοτομίας και ποιότητας.

Από την άλλη, ο CEO της Zynga, Frank Gibeau, σχολίασε από την πλευρά του:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η επόμενης γενιάς mobile πλατφόρμα της Zynga, η τεχνογνωσία μας στα free-to-play, η ποικίλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών μας και η απίστευτη ομάδα μας θα ενταχθεί στην οικογένεια της Take-Two.

Πλέον, λοιπόν, η Take-Two έχει πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη συγχώνευση στη βιομηχανία. Για την ιστορία, μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη εξαγορά στο gaming είχε γίνει από την κινεζική Tencent, η οποία το 2016 απόκτησε την Supercell, έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά, η Microsoft αναμένεται σύντομα να σπάσει τους κουμπαράδες και κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με μια τάξης μεγέθους μεγαλύτερη εξαγορά. Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να αποκτήσει την Activision Blizzard για το αστρονομικό ποσό των σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων.