Ετοιμαστείτε για Tomb Raider και Deus Ex remakes και remasters

Μετά την εξαγορά από την Embracer
20 Μαΐου 2022 23:17
Ετοιμαστείτε για Tomb Raider και Deus Ex remakes και remasters

Όπως σας ενημερώσαμε, στις αρχές του Μαΐου η Square Enix ανακοίνωσε πως πουλά τα δυτικά της στούντιο, καθώς και διάφορα πασίγνωστα IPs της στην Embracer για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, η κολοσσιαία σουηδική εταιρία θα αποκτήσει σύντομα την Crystal Dynamics, την Eidos-Montréal και την Square Enix Montréal, οι οποίες εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά αντίστοιχα, καθώς και τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief και Legacy of Kain IPs, μαζί με τα δικαιώματα για περισσότερες από 50 παλιότερες κυκλοφορίες των σειρών αυτών. Οι εν λόγω ομάδες απασχολούν περίπου 1,100 developers σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες.

Τώρα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η Embracer μίλησε για τη μεγάλη εξαγορά, τονίζοντας πως βλέπει σπουδαίες προοπτικές σε remakes, remasters και spinoffs, καθώς και σε transmedia projects, όπως είναι δηλαδή οι ταινίες, πέρα φυσικά από τα κανονικά sequels.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain και τα άλλα IPs της Square Enix που θα αποκτήσει, η Embracer τόνισε:

Βλέπουμε σπουδαίες προοπτικές, όχι μόνο σε sequels, αλλά και σε remakes, remasters, spinoffs, καθώς και transmedia projects σε ολόκληρο τον όμιλο.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για αρκετά Tomb Raider και Deus Ex remakes και remasters στο άμεσο μέλλον, αφού η Embracer τόνισε συγχρόνως πως εκτιμά ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πως η Crystal Dynamics βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης ενός νέου Tomb Raider παιχνιδιού, το οποίο θα κάνει χρήση της Unreal Engine 5, ενώ παράλληλα εργάζεται και στην επιστροφή του Perfect Dark σε συνεργασία με τα Xbox Game Studios.

Από την άλλη, η  Eidos-Montréal κυκλοφόρησε πέρυσι το Marvel's Guardians of the Galaxy και πιθανότατα πλέον έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου projects της, για το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμη κάποια επίσημη πληροφορία.