Τα remasters των Tomb Raider περιλαμβάνουν νέα προειδοποίηση για ρατσιστικό περιεχόμενο

Δείτε το μήνυμα της Crystal Dynamics
14 Φεβρουαρίου 2024 09:07
Τα remasters των Tomb Raider περιλαμβάνουν νέα προειδοποίηση για ρατσιστικό περιεχόμενο

Όπως έγινε γνωστό πριν μερικές ώρες στα social media και όπως επιβεβαίωσε με τη σειρά του και το IGN, η Crystal Dynamics έχει προσθέσει μια νέα προειδοποιητική οθόνη στο Tomb Raider I-II-III Remastered. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που οι παίκτες θα ανοίγουν την Remastered συλλογή, θα αντικρίζουν ένα μήνυμα που επισημαίνει πως τα αρχικά παιχνίδια περιλαμβάνουν ρατσιστικό περιεχόμενο που δε συνάδει με τις αξίες της Crystal Dynamics.

Αναλυτικότερα, η προειδοποιητική οθόνη επισημαίνει:

Τα παιχνίδια αυτής της συλλογής περιέχουν προσβλητικές απεικονίσεις ανθρώπων και πολιτισμών που έχουν τις ρίζες τους σε φυλετικές και εθνικές προκαταλήψεις. Αυτά τα στερεότυπα είναι βαθιά επιβλαβή, ασυγχώρητα και δεν συνάδουν με τις αξίες μας στην Crystal Dynamics.

Αντί να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο, επιλέξαμε να το παρουσιάσουμε εδώ στην αρχική του μορφή, αυτούσιο, με την ελπίδα ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον επιβλαβή αντίκτυπό του και να μάθουμε από αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Crystal Dynamics δεν έχει διευκρινίσει ποιο ακριβώς περιεχόμενο θεωρείται πως είναι προσβλητικό.

Το Tomb Raider I,II,III Remastered θα κυκλοφορεί για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch και PC σήμερα, Τετάρτη14 Φεβρουαρίου 2024.

Η συλλογή των τίτλων της Lara Croft, το Tomb Raider I-II-III Remastered θα εκμοντερνιστεί πολλά στοιχεία των παλιών παιχνιδιών χωρίς όμως να χάσουν την αίγλη τους. Θα δίνει τη δυνατότητα χειρισμού τόσο με τον παλιό όσο και με μοντέρνο τρόπο, πλήρη έλεγχο της κάμερας με τον δεξί μοχλό, φρεσκαρισμένα 3D sprites αντικειμένων, νέα μοντέλα, περιβάλλοντα και εχθρούς, ενώ πλέον θα υπάρχει health bar στα bosses.

Η Aspyr είναι η ομάδα που έχει αναλάβει να επαναφέρει με ανανεωμένο look και γραφικά τη remastered τριλογία των πρώτων Tomb Raider τίτλων, των οποίων τα πολύγονα μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Στα των γραφικών θα δίνεται η δυνατότητα εναλλαγής από τα φρεσκαρισμένα στα παλιά γραφικά με τα πολύγωνα, όμως τα ανανεωμένα γραφικά θα έχουν τόσο baked όσο και realtime φωτισμούς, κάτι που θα αντικατοπτρίζεται από τα περιβάλλοντα μέχρι το -επίσης ανανεωμένο- μοντέλο της δεσποινίδας Croft.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης πάνω από 200 trophies για όσους θέλουν να τα κυνηγήσουν, αλλά και ένα photo mode για αυτούς που θα θέλουν να τραβάνε συνέχεια screenshots.