Αναλυτής προβλέπει πότε θα κυκλοφορήσει ο διάδοχος του Nintendo Switch

Την ώρα που έχουμε μπει στον έκτο χρόνο της κονσόλας
15 Μαΐου 2022 18:47
Αναλυτής προβλέπει πότε θα κυκλοφορήσει ο διάδοχος του Nintendo Switch

Σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε στο VGC, ο αναλυτής Piers Harding-Rolls της γνωστής Ampere Analysis προβλέπει πως η επόμενη κονσόλα της Nintendo απέχει τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει πως αν ο αναλυτής πέσει μέσα, ο διάδοχος του Nintendo Switch θα έρθει το συντομότερο εντός του 2024.

Για την ιστορία, η Nintendo ανακοίνωσε μαζί με τα οικονομικά της αποτελέσματα πως το Switch έχει φτάσει πλέον τις 107.6 εκατομμύρια πωλήσεις, αφού τους τελευταίους 12 μήνες πούλησε άλλα 23 εκατομμύρια. Πλέον η κονσόλα προσεγγίζει το εντυπωσιακό ρεκόρ των 155 εκατομμυρίων του PlayStation 2, με τη Nintendo να δηλώνει πως το Switch βρίσκεται στη μέση του κύκλου του, παρόλο που έχουμε μπει αισίως στον έκτο χρόνο της κονσόλας στην αγορά.

Ωστόσο, ο Harding-Rolls πιστεύει ότι οι πωλήσεις του Switch θα μειωθούν αναπόφευκτα πλέον, έως ότου η Nintendo να αποκαλύψει την επόμενης γενιάς κονσόλα της. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο μέσο τόνισε:

Οι πωλήσεις του Switch, αφήνοντας στην άκρη την απροσδόκητα ισχυρή ανάπτυξη το 2020 λόγω της πανδημίας και της κυκλοφορίας του Animal Crossing, ακολουθούν την παραδοσιακή πορεία ενός κύκλου ζωής κονσόλας.

Ακόμη και με την κυκλοφορία του OLED μοντέλου, οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν σε σύγκριση με την κορύφωσή τους, καθώς το Switch φτάνει στο έκτο έτος του κύκλου το 2022. Οι τελευτές επίσημες προβλέψεις της Nintendo το αντικατοπτρίζουν αυτό.

Η Nintendo έχει προβλέψει πως θα αποστείλει 21 εκατομμύρια Switch κονσόλες για την οικονομική περίοδο που ξεκινά τον Απρίλιο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2023, από τα 23 εκατομμύρια που απέστειλε το προηγούμενο οικονομικό έτος. Ανάλογα με το αν το επόμενο Zelda κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του Μαρτίου του 2023, αυτό το νούμερο θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγο συντηρητικό.

Στη συνέχεια, ο αναλυτής αποκάλυψε πως η Ampere δεν πιστεύει πως θα δούμε κάποιo αναβαθμισμένο Switch ‘Pro’ πριν την επόμενης γενιάς κονσόλα της εταιρίας. Ωστόσο, εξακολουθεί να θεωρεί πιθανό το Switch να καταφέρει να γίνει η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών.

Η Ampere προβλέπει επί του παρόντος ότι η επόμενης γενιάς κονσόλα της Nintendo θα κυκλοφορήσει το 2024.

Μέχρι το τέλος εκείνου του έτους, το Switch προβλέπεται να έχει πουλήσει πάνω από 146 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να γίνει η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών μέχρι το τέλος της ζωής του, πουλώντας πάνω από 158 εκατομμύρια και ξεπερνώντας το PlayStation 2.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Nintendo, πατώντας εδώ θα βρείτε το σχετικό μας δημοσίευμα.