Πτώση 20% για τις πωλήσεις του Nintendo Switch

Αλλά οι πωλήσεις παιχνιδιών κατέγραψαν νέο υψηλό ρεκόρ
11 Μαΐου 2022 00:16
Πτώση 20% για τις πωλήσεις του Nintendo Switch

Η Nintendo μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, αποκαλύπτοντας πως μέσα στο τελευταίο οικονομικό έτος, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρίου, πούλησε 23 εκατομμύρια Switch κονσόλες.

Βέβαια, παρόλο που το νούμερο μοιάζει τεράστιο και ωθεί πλέον την πλατφόρμα στο σύνολο των 107.65 εκατομμυρίων πωλήσεων, η Nintendo επισημαίνει πως η πορεία της κονσόλας ήταν καθοδική, με τις πωλήσεις να είναι μειωμένες κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η ιαπωνική εταιρία κατηγόρησε τη συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη chips και τις πολλές προκλήσεις που έχει προκαλέσει, κάνοντας την παραγωγή του απαραίτητου στοκ αρκετά δυσκολότερη.

Βέβαια, το ίδιο δεν ισχύει και για τις πωλήσεις παιχνιδιών, οι οποίες κατέγραψαν νέο υψηλό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, το εν λόγω οικονομικό έτος είδε μια τεράστια ώθηση από τη δημοφιλία του Animal Crossing, όπως σημειώνει η Nintendo. Έτσι, οι πωλήσεις παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 1.8 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αγγίζοντας τα 235 εκατομμύρια. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός παιχνιδιών που έχουν πουληθεί ποτέ σε ένα έτος για οποιαδήποτε Nintendo κονσόλα.

Φυσικά, πέρα από το Animal Crossing, πέρυσι είχαμε και την κυκλοφορία των Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl τα οποία πούλησαν 14.65 εκατομμύρια αντίτυπα, με το Pokémon Legends: Arceus να συνεχίζει το εξαιρετικό εμπορικό σερί του franchise, με πωλήσεις που φτάνουν τα 12.64 εκατομμύρια. Παράλληλα, και τα Mario Party Superstars και The Legend of Zelda: Skyward Sword HD τα πήγαν περίφημα, με πωλήσεις 6.88 εκατομμύρια και 3.91 εκατομμύρια αντίστοιχα. Τέλος, τα Mario Kart 8 Deluxe και Animal Crossing: New Horizons συνέχισαν τη φρενήρης πορεία τους, αγγίζοντας τις συνολικές πωλήσεις των 45.33 εκατομμυρίων και 38.64 εκατομμυρίων αντίστοιχα.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Nintendo έκανε κάπως συντηρητικές προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος, με ελαφρώς χαμηλότερες εκτιμήσεις τόσο για το hardware όσο και για το software. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός περιμένει πως θα πουλήσει 21 εκατομμύρια κονσόλες φέτος και 210 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών.