Μάλλον διέρρευσαν εικόνες από το νέο Silent Hill – Νομικές κινήσεις από την Konami

Πιο κοντά από ποτέ η επιστροφή του franchise
13 Μαΐου 2022 23:37
Μάλλον διέρρευσαν εικόνες από το νέο Silent Hill – Νομικές κινήσεις από την Konami

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με τις φήμες που ήθελαν την Konami να ετοιμάζει την επιστροφή των Metal Gear, Silent Hill και Castlevania franchises. Ειδικότερα στην περίπτωση του horror franchise, οι φήμες έκαναν λόγο για περισσότερα από ένα παιχνίδια.  Το ένα απ’ αυτά μάλλον αναπτύσσεται από την Bloober Team των The Medium και Layers of Fear, αφού και επίσημα το στούντιο συνεργάζεται με τον ιαπωνικό κολοσσό.

Τώρα, οι φήμες έρχονται να φουντώσουν για άλλη μια φορά, αφού concept art εικόνες που αφορούν το ένα από τα Silent Hill που ετοιμάζονται διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Υπεύθυνος για το leak είναι ο γνωστός κατεργάρης DuskGolem, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει φέρει στα φώτα της δημοσιότητας πληροφορίες για τα δρώμενα στην Konami και στην Capcom.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του leaker, τα ονόματα Anita και Maya θα είναι σημαντικά για το παιχνίδι, το οποίο μάλιστα αναφέρει πως θα έχει έναν ιδιαίτερο μηχανισμό που θα εμπλέκει πραγματικά SMS μηνύματα. Συγχρόνως, ο DuskGolem πρόσθεσε πως οι εικόνες προέρχονται από το 2020, πράγμα που σημαίνει πως ο τίτλος βρίσκεται υπό ανάπτυξη τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια, αν δεν έχει ακυρωθεί. Επιπλέον, μέσα από μια μετέπειτα ανάρτηση στο ResetEra τόνισε πως το PlayStation εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στο project. Ίσως η Sony να έχει εξασφαλίσει τα marketing δικαιώματα ή ενδεχομένως να μιλάμε για αποκλειστικότητα των κονσολών της.

Βέβαια, το κερασάκι στην τούρτα είναι πως η Konami προέβη σε νομικές ενέργειες, ρίχνοντας με DMCA τις εικόνες από την ανάρτηση του leaker. Πρακτικά, η εταιρία ζήτησε από το Twitter να κατεβάσει το περιεχόμενο, μιας και αποτελεί δική της πνευματική ιδιοκτησία, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως το leak μάλλον είναι αληθινό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες αυτές εξελίξεις και τις ατελείωτες φήμες των τελευταίων μηνών, μάλλον η πολυπόθητη επιστροφή της λατρεμένης σειράς βρίσκεται προ των πυλών.