Φήμη μεγατόνων για νέα Metal Gear Solid, Castlevania και Silent Hill

Ετοιμάζει την μεγάλη επιστροφή η Konami;
19 Φεβρουαρίου 2021 22:46
Φήμη μεγατόνων για νέα Metal Gear Solid, Castlevania και Silent Hill

Όπως φαίνεται η Konami ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή της, σχεδιάζοντας νέα κεφάλαια για ιστορικά franchises της, όπως τα Metal Gear, Castlevania και Silent Hill.

Η έντονη φημολογία για επιστροφή των Silent Hill δεν έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες και τώρα λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει η Bloober Team του The Medium, με νέες δηλώσεις που ενδεχομένως αφήνουν να εννοηθεί πως εργάζεται σε συνεργασία με την Konami στο επόμενο κανονικό Silent Hill. Συγκεκριμένα, ο CEO της πολωνικής ομάδας, Piotr Babieno, μιλώντας στο GamesIndustry.biz, δήλωσε:

Εργαζόμαστε πάνω από ένα χρόνο και σε ένα ακόμη gaming project, ένα άλλο horror IP, σε συνεργασία με έναν πάρα πολύ γνωστό publisher. Δε μπορώ να σας πω ποιος είναι. Δεν μπορώ να σας πω ποιο είναι το IP, αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν οι παίκτες συνειδητοποιήσουν ότι εργαζόμαστε σε αυτό, θα ενθουσιαστούν.

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν ένα νέο ρεπορτάζ από το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο VGC που άναψε φωτιές.

Οι πολλαπλές ανώνυμες πηγές του μέσου επιβεβαίωσαν πως η Konami έχει κάνει ήδη outsource ένα Silent Hill project σε ένα πασίγνωστο ιαπωνικό στούντιο και η αποκάλυψή του έχει δρομολογηθεί για αυτό το καλοκαίρι. Αν η Bloober Team εργάζεται επίσης σε κάποιο Silent Hill -κάτι που οι πηγές του VGC δε μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν- αυτό σημαίνει πως δύο reboots του franchise βρίσκονται στα σκαριά. Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτή η πληροφορία, το γεγονός δηλαδή ότι ετοιμάζονται δύο διαφορετικά Silent Hill από δύο διαφορετικά στούντιο, δεν είναι νέα, αφού insiders ισχυρίζονται εδώ και καιρό πως αυτή είναι η πρόθεση της Konami.

Το ρεπορτάζ του μέσου σημειώνει πως αρχικά η Konami είχε προσεγγίζει την Supermassive του Until Dawn για να εργαστεί σε ένα reboot του Silent Hill, ωστόσο η ιδέα τους απορρίφθηκε και εν τέλει το project εξελίχθηκε στο επεισοδιακό Dark Pictures. Τα αφεντικά της Konami στην Ιαπωνία ιστορικά ήταν ενάντια στην ιδέα του outsourcing για τα βασικά gaming brands τους και αυτός ήταν ένας βασικό λόγος που δεν εγκρίθηκε τελικά το παιχνίδι της Supermassive.

Παρ’ όλ’ αυτά, η απογοητευτική πορεία των πρόσφατων Metal Gear Survive και Contra: Rogue Corps από τις εσωτερικές ομάδες της Konami, έκανε την διοίκηση πιο δεκτική στη ιδέα πρόσληψης άλλων ομάδων για να συνεχίσουν τα franchises της.

Όσον αφορά το Silent Hill που αναπτύσσει η γνωστή ιαπωνική ομάδα, λέγεται πως θα απέχει από τα προηγούμενα κεφάλαια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Konami έψαχνε περισσότερο εναλλακτικές ιδέες για την εξέλιξη της horror σειράς της. Ο δημοσιογράφος του μέσου πρόσθεσε μέσα από τον Twitter λογαριασμό του πως δεν πρόκειται «η γνωστή Ιαπωνική ομάδα» δεν είναι η Kojima Productions που επίσης εικάζεται πως εργάζεται σε horror παιχνίδι.

Τέλος, αυτό που θα αναστατώσει ακόμη περισσότερους είναι το γεγονός πως η Konami σχεδιάζει να φέρει και νέα Castlevania και Metal Gear Solid παιχνίδια μέσα από συνεργασίες με άλλα στούντιο, πάντα σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ. Ωστόσο, σημειώνεται πως οι ενδεχόμενες κυκλοφορίες απέχουν ακόμη αρκετά χρόνια.