Νέο ρεκόρ για τα οικονομικά της Capcom με άρωμα Resident Evil Village

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά
11 Μαΐου 2022 20:36
Νέο ρεκόρ για τα οικονομικά της Capcom με άρωμα Resident Evil Village

Όπως φαίνεται, οι αποφάσεις της Capcom τα τελευταία χρόνια έχουν αποδώσει καρπούς, αφού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο ιαπωνικός κολοσσός κατάφερε να καταγράψει κέρδη ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η εταιρία μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, τα οποία μοιάζουν εξαιρετικά.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της Capcom αυξήθηκαν κατά 15.5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 24%. Μάλιστα, η αύξηση αυτή είναι αξιοσημείωτη, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εσόδων που έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της η εταιρία, με τα καθαρά κέρδη ομοίως να ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα τα οφείλει μεταξύ άλλων σε δύο παιχνίδια. Στο Resident Evil Village που κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου του 2021 και τα πήγε περίφημα, έχοντα πουλήσει μέχρι τις 31 Μαρτίου περισσότερα από 6.1 εκατομμύρια αντίτυπα και στο Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin τα πήγε και αυτό φανταστικά, παρόλο που είναι διαθέσιμο μόνο για το Nintendo Switch όσον αφορά τις κονσόλες. Συγκεκριμένα, το νεότερο κεφάλαιο της πασίγνωστης σειράς έχει πουλήσει πάνω από 1.5 εκατομμύρια.

Συγχρόνως, η Capcom ανέφερε πως στα έσοδά συνείσφεραν και παλιότερες κυκλοφορίες που συνεχίζουν να βρίσκουν νέους παίκτες, όπως τα Monster Hunter Rise, Monster Hunter World: Iceborne και Resident Evil 7 Biohazard.

Τέλος, όσον αφορά το μέλλον, η Capcom πιστεύει πως μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023, θα καταφέρει ξανά να σημειώσει ανοδική πορεία, εκτιμώντας πως τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 8% και 11.9% αντίστοιχα. Προφανώς αυτό σημαίνει πως η εταιρία έχει κάποια ή κάποιες πραγματικά μεγάλες κυκλοφορίες στα σκαριά.