Το Resident Evil 9 θα είναι μάλλον…open world!

Ναι, καλά διαβάσατε
23 Μαρτίου 2024 13:04
Το Resident Evil 9 θα είναι μάλλον…open world!

Οι φήμες για το επόμενο κεφάλαιο του Resident Evil συνεχίζονται και αυτή τη φορά μάθαμε ότι η Capcom αναμένεται να φέρει κάτι διαφορετικό για τους fans της.

Η εταιρία κυκλοφόρησε εχθές το νέο μεγάλο και φιλόδοξο RPG της, το Dragon’s Dogma 2, το οποίο έχει τον μεγαλύτερο χάρτη που έχει φτιάξει ποτέ σε παιχνίδι της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία πειραματίζεται στο open world κομμάτι του πράγματος και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στα δύο επόμενα IP της, τα Monster Hunter και Resident Evil.

Τώρα που η Capcom πειραματίζεται με την τεχνολογία ανοιχτού κόσμου, ένας έμπιστος leaker και insider της βιομηχανίας, ο Dusk Golem, υποστηρίζει ότι η ιαπωνική εταιρία θα αξιοποιήσει αυτή την τεχνολογία και στο Resident Evil 9, καθώς και στο Monster Hunter Wilds.  

Μερικές από τις δηλώσεις του Dusk Golem:

Το Dragon’s Dogma 2 χρησιμοποιεί την αναβαθμισμένη μηχανή γραφικών RE Engine για open world παιχνίδια, τα επόμενα δύο παιχνίδια που θα χτιστούν με αυτή την τεχνολογία είναι τα Monster Hunter Wilds και Resident Evil 9.

Συνεχίζοντας με τις δηλώσεις του, ο Dusk Golem ισχυρίζεται ότι τα Dragon’s Dogma 2, Resident Evil 9 και Monster Hunter Wilds πήρα όλα μαζί το πράσινο φως, για να αξιοποιήσουν την τεχνολογία ανοιχτού κόσμου της RE Engine. Το επόμενο κεφάλαιο του Monster Hunter γνωρίζουμε ήδη ότι θα περιλαμβάνει έναν ανοιχτό κόσμο προς εξερεύνηση, ενώ αν τα leaks ισχύουν και για το Resident Evil 9, τότε μιλάμε για μία τεράστια αλλαγή για τη σειρά.

Ωστόσο, προτού αρχίσετε να ανησυχείτε για το μέλλον του Resident Evil, ο Dusk Golem δήλωσε ότι η Capcom έχει θέσει ως στόχο και τα τρία αυτά projects να «διατηρήσουν το DNA της σειράς». Αυτό σημαίνει, ότι αν το Resident Evil 9 είναι τελικά open world, θα έχει την κλασσική αίσθηση της σειράς και θα διατηρήσει την ταυτότητά της.

Προς το παρόν, αυτές είναι οι μοναδικές πληροφορίες που ξέρουμε για τα σχέδια της Capcom, με τον Dusk Golem να δηλώνει πριν από μερικούς μήνες, ότι η εταιρία έχει σκαριά 5 Resident Evil παιχνίδια, με το ένα από αυτά να είναι το Resident Evil 9. Παλιότερα είχαμε μάθει ότι το RE9 θα έχει και τον υπότιτλο “Apocalypse”. Φυσικά να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη, καθώς τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί από την Capcom.