Μεγάλη ανατροπή για την κυκλοφορία του Resident Evil 9!

Οι τελευταίες φήμες για τα πλάνα της Capcom
03 Μαΐου 2024 12:58
Μεγάλη ανατροπή για την κυκλοφορία του Resident Evil 9!

Πριν μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για τις φήμες που είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και ήθελαν το Resident Evil 9 να έχει λάβει εσωτερική αναβολή, με αποτέλεσμα να χάνει μάλλον το 2025. Τελικά, φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει, με τα νεότερα για την κυκλοφορία του άκρως αναμενόμενου sequel να είναι θετικά!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όλες αυτές οι πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας από τον Dusk Golem. Πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόπιστους leakers της βιομηχανίας όσον αφορά τα horror παιχνίδια, ο οποίος έχει ένα πολύ έγκυρο ιστορικό τα τελευταία χρόνια, με επιβεβαιωμένες διαρροές για Silent Hill και Resident Evil.

Αρχικά, λοιπόν, ο Golem αποκάλυψε στο Discord του πως το Resident Evil 9 θα χάσει τελικά το 2025, το οποίο ήταν μέχρι πρότινος η ημερομηνία που στόχευε εσωτερικά η Capcom. Τώρα όμως, νέες πληροφορίες έφτασαν στα αυτιά του και έτσι τόνισε πως οι φήμες για την πιθανή καθυστέρηση τις οποίες είχε ακούσει και μεταφέρει, μπορούν να αγνοηθούν. Επομένως, το Resident Evil 9 ενδέχεται να αποκαλυφθεί πολύ σύντομα και όντως να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο.

Μάλιστα, ο Golem ανέφερε πως ο Ιανουάριος του 2025 δεν είναι απλά μια νέα ημερομηνία που ακούγεται τώρα για πρώτη φορά, αλλά ο στόχος που είχε θέσει εδώ και καιρό η Capcom. Στη συνέχεια, ο leaker πρόσθεσε:

Απλά για να εξηγήσω κάτι, το Resident Evil 9 ξεκίνησε σε πρώιμη ανάπτυξη στις αρχές του 2018 ως το τότε πιθανό Resident Evil 8. Το Village ξεκίνησε ως το Resident Evil 8, στη συνέχεια έγινε spin-off τίτλος, και τελικά έγινε ξανά το Resident Evil 8.  Κάπως έτσι, αυτό το παιχνίδι έγινε τελικά το Resident Evil 9. Ναι, καλά καταλάβατε. Το Resident Evil 8 και το Resident Evil 9 ήταν υπό ανάπτυξη την ίδια χρονική στιγμή. Τα Resident Evil παιχνίδια συνήθως παίρνουν το πράσινο φως σε παρτίδες και προγραμματίζονται μερικά χρόνια πριν, έτσι ώστε να διατηρείται η σειρά σε μια "σχεδόν ετήσια" βάση.

Όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές, υπήρξε αυτή η αστεία περίοδος το 2018 που τα Resident Evil 2, Resident Evil 3, Resident Evil 4, Resident Evil 8 και Resident Evil 9 ήταν όλα υπό ανάπτυξη ταυτόχρονα! Κάτι κάπως "παρόμοιο" συνέβη πρόσφατα, καθώς μια άλλη παρτίδα παιχνιδιών Resident Evil πήρε το πράσινο φως στις αρχές του 2023.

Το Resident Evil 9 έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό και τον μεγαλύτερο χρόνο ανάπτυξης από οποιοδήποτε παιχνίδι Resident Evil μέχρι σήμερα και το έχω περιγράψει στο παρελθόν ως "φιλόδοξο". Τίποτα από αυτό το τελευταίο δεν είναι καινούργιο, είναι πράγματα που επαναλαμβάνω εδώ και χρόνια.

Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν, για τις φήμες περί καθυστέρησης του Resident Evil 9. Φαίνεται πως η ανάπτυξη κυλά ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Capcom. Επομένως, όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στο Summer Game Fest, το οποίο μάλλον θα φιλοξενήσει την αποκάλυψη του τίτλου, αν όντως πρόκειται να κυκλοφορήσει το Ιανουάριο του 2025.