Το Call of Duty Mobile σαρώνει – Έχει σχεδόν όσο κόσμο όσο τα παιχνίδια για PC και κονσόλες

Νέα στατιστικά
09 Μαΐου 2022 14:28
Το Call of Duty Mobile σαρώνει – Έχει σχεδόν όσο κόσμο όσο τα παιχνίδια για PC και κονσόλες

Το Call of Duty Mobile, το πρώτο κεφάλαιο της πασίγνωστης σειράς για Android και iPhone smartphones έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2019 και από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό μεγαθήριο. Συγκεκριμένα, η Activision έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μερικά νέα στατιστικά για την πορεία του τίτλου, ο οποίος φαίνεται πως σαρώνει.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Call of Duty Mobile κατάφερε ένα εξαιρετικό 2021, αφού μέσα στην προηγούμενη χρονιά ξεπέρασε τα 650 εκατομμύρια downloads. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί από τη στιγμή που το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε. Μάλιστα, ο mobile τίτλος κατάφερε σχεδόν να κοντράρει τις μεγάλες κυκλοφορίες του franchise για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις κονσόλες, αφού για κάθε μήνα του 2021 είχε σχεδόν τον ίδιο αριθμό ενεργών παικτών.

Χάρη στην τεράστια αυτή εγκατεστημένη βάση, ο τίτλος γέμισε τα ταμεία της εταιρίας με πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία αποδίδει την διάθεση του παιχνιδιού στην κινεζική αφορά για την εκθετική αύξηση που κατόρθωσε μέσα στο περασμένο έτος. Οι κινέζοι gamers ήταν αυτοί που εκτόξευσαν και τους αριθμούς τόσο των ενεργών παικτών όσο και των εσόδων.

Για την ιστορία, η Activision ετοιμάζει και μια mobile έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς battle royale της, Warzone, τονίζοντας στη νέα της αυτή αναφορά πως χτίζει μια μεγάλη ομάδα για το συγκεκριμένο project, στοχεύοντας με την κυκλοφορία του «να ωθήσει σε νέα ύψη το franchise».