Ναι, αυτό το αγαλματίδιο της Tifa του Final Fantasy VII υπάρχει στα αλήθεια

Και κοστίζει έως και 730 δολάρια
07 Μαΐου 2022 18:22
Ναι, αυτό το αγαλματίδιο της Tifa του Final Fantasy VII υπάρχει στα αλήθεια

Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα. Η ιαπωνική εταιρία FavorGK ξεκίνησε να δέχεται προ-παραγγελίες για ένα ολοκαίνουργιο αγαλματίδιο κλίμακας 1/4 με την Tifa Lockheart από το Final Fantasy VII της Square Enix να κάνει την πόζα Jack-O.

Είναι από τις περιπτώσεις που χρειάζονται αρκετές διευκρινίσεις, οπότε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όχι, αυτή η στάση δεν είναι κάποια κίνηση μάχης από το Final Fantasy VII, ούτε από κάποιο cutscene του παιχνιδιού. Αντιθέτως προέρχεται από την χαρακτήρα Jack-O' Valentine της σειράς fighting παιχνιδιών Guilty Gear και μάλιστα το 2021 κατάφερε να γίνει viral meme στο διαδίκτυο, με αμέτρητους καλλιτέχνες να δημιουργούν fan arts για οποίον χαρακτήρα έχετε ποτέ αγαπήσει. Ναι, η περιέργειά μου με έκανε να ψάξω «Master Chief Jack-O pose» και πλέον δύσκολα θα σβηστεί η εικόνα από το μυαλό μου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το meme πήρε σάρκα και οστά και πλέον αυτοί που θέλουν να βλέπουν την Tifa στο ράφι της συλλογής τους να κάνει twerking στο Buster Sword του Cloud, μπορούν. Η απλή του έκδοση ξεκινά από τα 579 δολάρια, με διαστάσεις 36x36x41 εκατοστά, ενώ δε λείπουν και εκδόσεις που αφαιρούν τον ρουχισμό, μάλλον για αυτούς που δεν προορίζουν το αγαλματίδιο απαραίτητα για gaming συλλογή, με την τιμή να ανεβαίνει μέχρι και στα 730 δολάρια.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που τα εικαστικά του αγαλματιδίου έχουν το λογότυπο του Final Fantasy VII Remake, είναι αβέβαιο αν πρόκειται για προϊόν που έχει την επίσημη άδεια της Square Enix.