ΦΗΜΗ: Ενδέχεται να υπάρξουν εμπόδια για την εξαγορά της Bungie από το PlayStation

Η “FTC” των ΗΠΑ ζητάει περισσότερες πληροφορίες
06 Μαΐου 2022 22:15
ΦΗΜΗ: Ενδέχεται να υπάρξουν εμπόδια για την εξαγορά της Bungie από το PlayStation

Φαίνεται πως η εξαγορά της Bungie από τη Sony έχει κάποιες δυσκολίες τις τελευταίες ημέρες, καθώς το Federal Trade Commission (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) των ΗΠΑ, αναζητά περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνία.

Σύμφωνα με πηγές του The Information την περασμένη εβδομάδα, η “FTC” άρχισε να ζητάει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή τη συμφωνία, σε μία έρευνα που θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει την εξαγορά κατά έξι ή και περισσότερους μήνες. Παρόλο που η εξαγορά δε γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί, το The Information αναφέρει ότι θα μπορούσε να μετατεθεί και στις αρχές του 2023.

Η FTC, σύμφωνα με τις φήμες, φαίνεται να έχει ανησυχίες ότι η Sony μπορεί να έχει κίνητρο να εμποδίσει ανταγωνιστικές εταιρείες και υπηρεσίες, όπως το Xbox, να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια της Bungie, όπως είναι το Destiny 2. Μιας και το Destiny είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι, ένας πιθανός περιορισμός θα έβλαπτε ουσιαστικά τους ανταγωνιστές της Sony και θα δημιουργούσε παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Παρ’ όλα αυτά, η Sony έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι θα υπάρχουν κανονικά τα παιχνίδια της Bungie και σε άλλες πλατφόρμες, πέρα από το PlayStation.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η κύρια αποστολή είναι η επιβολή του αστικού αντιμονοπωλιακού δικαίου των ΗΠΑ και η προώθηση της προστασίας των καταναλωτών.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, οπότε να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.