Δείτε το ακυρωμένο Half-Life Ravenholm παιχνίδι που δεν παίξαμε ποτέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ώρα gameplay πλάνων
05 Μαΐου 2022 15:52
Δείτε το ακυρωμένο Half-Life Ravenholm παιχνίδι που δεν παίξαμε ποτέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το YouTube κανάλι Noclip, το οποίο ειδικεύεται στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για βιντεοπαιχνίδια, μόλις κυκλοφόρησε πάνω από μια ώρα gameplay πλάνων από το ακυρωμένο Half-Life spin-off, το οποίο ετοίμαζε η Arkane Studios των Dishonored και Deathloop.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης που εντάσσεται πλέον στο Xbox μέσω της Bethesda είχε αναλάβει να επεκτείνει τη λατρεμένη σειρά της Valve πριν αρκετά χρόνια, με ένα παιχνίδι που θα λάμβανε χώρα στην Ravenholm. Πρόκειται για μια πόλη που κάποτε βρισκόταν υπό τον έλεγχο της αντίστασης και οπού πλέον υπάρχουν μόνο zombies και headcrabs. Είναι ένα από τα αξέχαστα επίπεδα του Half-Life 2, το οποίο μάλιστα κάνει για λίγο το παιχνίδι σχεδόν survival horror.

Το εν λόγω παιχνίδι, λοιπόν, θα λάμβανε εξ ολοκλήρου χώρα στην Ravenholm και πολλές φορές έχει αποκαλεστεί ως Half-Life 2: Episode 4 ή ως Return to Ravenholm. Η εμπειρία θα ξεκινούσε με τον παίκτη να απολαμβάνει πρωινό, όσο μαθαίνει σημαντικές πληροφορίες από τον Father Grigori, τον ιερέα και μοναδικό επιζώντα της πόλης. Δυστυχώς, τα ζόμπι μπαίνουν στον χώρο από τα παράθυρα και κάπως έτσι η δράση ξεκινά.

Το combat του παιχνιδιού δίνει έμφαση στις melee επιθέσεις και στα physics, δίνοντας στον παίκτη τη δυνατότητα να ρίξει ζόμπι σε καρφιά ή άλλες παγίδες. Ωστόσο, οι εχθροί θα μπορούσαν να ξεκολλήσουν από αυτές ή να αφαιρέσουν τα εμπόδια του παίκτη, κάνοντας την εμπειρία πιο απαιτητική. Μάλιστα, στα πλάνα φαίνονται και αρκετά στοιχεία που η Arkane έμελλε μετά να ενσωματώσει στη συνέχεια σε άλλα παιχνίδια της, όπως το Prey και το Deathloop.

Παρόλο που η ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ όπως φαίνεται από τα πλάνα, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι gaming ιστορίας. Χωρίς περεταίρω καθυστέρηση, λοιπόν, μπορείτε να δείτε ότι απέμεινε από το Half-Life 2: Episode 4 μέσα από το πρώτο και πιθανότατα τελευταίο μεγάλης διάρκειας gameplay του.