Half-Life: Alyx - Πλέον μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς VR

Το γνωστό mod έφτασε ένα νέο ορόσημο
10 Απριλίου 2023 14:28
Half-Life: Alyx - Πλέον μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς VR

Το Half-Life: Alyx θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα VR παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί ποτέ, ωστόσο ακόμη πολλοί λάτρεις της σειράς δεν το έχουν παίξει, αφού δεν έχουν πρόσβαση σε VR headset ή σε έναν αρκετά ισχυρό υπολογιστή για να το απολαύσουν. Σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, και θέλετε να βιώσετε το πιο πρόσφατο κεφάλαιο του λατρεμένου franchise χωρίς VR, ίσως σας ενδιαφέρει το -εύστοχα ονομασμένο- Half-Life: Alyx No VR.

Αυτό το mod δημιουργήθηκε από την GB_2 Development Team και σας επιτρέπει να παίξετε ολόκληρο το παιχνίδι σε κανονική οθόνη με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε αρχικά τον Μάρτιο του 2020, λίγο μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, και πρόσφατα έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο: Το mod σας αφήνει πλέον να ολοκληρώσετε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς VR.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, υλοποιεί πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν το παιχνίδι πιο playable σε επίπεδη οθόνη, όπως:

  • Τα γάντια βαρύτητας σας επιτρέπουν να αρπάζετε αντικείμενα από απόσταση πατώντας το E.
  • Οι πόρτες, τα ντουλάπια, οι μανιβέλες και τα υπόλοιπα διαδραστικά στοιχεία μπορούν να ανοίξουν πατώντας το E μία ή δύο φορές.
  • Τα combine fabricators δίνουν weapon upgrades.

Παρά το σημαντικό ορόσημο, το mod είναι ακόμα σε Early Access και μπορεί να έχει κάποια bugs, αλλά οι προγραμματιστές λένε ότι δεν σκοπεύουν να επιβραδύνουν και θα συνεχίσουν να το βελτιώνουν περεταίρω.

Φυσικά, το να παίξει κανείς το Half-Life: Alyx χωρίς VR δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από την αρχή για VR και το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει καθηλωτικούς και καινοτόμους μηχανισμούς gameplay. Ωστόσο, αν δεν έχετε VR ή αν απλά θέλετε να δείτε πώς είναι το παιχνίδι σε επίπεδη οθόνη, μπορείτε να δοκιμάσετε το mod δωρεάν πατώντας εδώ.