PlayStation: Φήμη μεγατόνων για εξαγορά ολόκληρης της Square Enix

Αφότου ξεφορτώθηκε τα δυτικά της στούντιο
04 Μαΐου 2022 20:41
PlayStation: Φήμη μεγατόνων για εξαγορά ολόκληρης της Square Enix

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Square Enix τάραξε με τη σειρά της τον gaming κόσμο, ανακοινώνοντας πως πουλά όλα τα της τα δυτικά στούντιο στην Embracer. Κάπως έτσι, η κολοσσιαία σουηδική εταιρία απέκτησε την Crystal Dynamics, την Eidos-Montréal και Square Enix Montréal, καθώς και τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain και άλλα IPs για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά, η κίνηση αυτή συζητήθηκε αρκετά, αφού μοιάζει αντίθετη με την ξεκάθαρη δήλωση της Square Enix τον Απρίλιο του 2021 πως δεν υπάρχουν σκέψεις να πουληθεί η εταιρία. Φαίνεται πως οι φήμες αυτές ίσως να είχαν κάποια βάση στην πραγματικότητα, αφού ο έμπιστος αναλυτής Daniel Ahmad αποκάλυψε πως η εταιρία προσπαθούσε εδώ και πολύ καιρό να βρει αγοραστή για τα δυτικά της στούντιο.

Ωστόσο, αν η φημολογία για πώληση ολόκληρης της Square Enix ξεκίνησε ξανά να σιγοκαίει, ο γνωστός κατεργάρης δημοσιογράφος Jeff Grubb που ευθύνεται για αμέτρητες επιβεβαιωμένες διαρροές τον τελευταίο καιρό ήρθε να ρίξει όχι λάδι, αλλά άπλετη βενζίνη στις φλόγες! Συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά από tweets, ο Jeff αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η Square Enix να ξεφορτώνεται τα μη κερδοφόρα τμήματά της για να κάνει πιο δελεαστική την εξαγορά της. Έπειτα τόνισε πως η μεγάλη φήμη που έχει ακούσει είναι πως η Sony πρόκειται να αγοράσει τον ιαπωνικό κολοσσό των Final Fantasy παιχνιδιών.

Βέβαια, ο Jeff ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αφού η φύση αυτών των συμφωνιών σημαίνει πως θα υπήρχαν νομικές επιπτώσεις αν βρεθεί κάποιο στέλεχος να διαρρέει πληροφορίες. Για την ώρα, λοιπόν, μπορούμε απλά να εκλάβουμε ως φήμες τις πληροφορίες του δημοσιογράφου.

Για την ιστορία, το PlayStation έχει μια μακροχρόνια και στενή συνεργασία με τη Square Enix, η οποία αναπτύσσει ήδη πολλαπλές αποκλειστικότητες για τις κονσόλες της, όπως το άκρως αναμενόμενο Final Fantasy 16 και το Forspoken.

Αν πράγματι το PlayStation εξαγοράσει τη Square Enix, αυτό σημαίνει πως θα περάσουν στην ιδιοκτησία του αμέτρητα λατρεμένα και θρυλικά gaming franchises, όπως τα Final Fantasy, Dragon Quest, Kingdom Hearts, Chrono Trigger, Drakengard/NieR, Space Invaders κ.α.