ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Square Enix πούλησε τα δυτικά της στούντιο και τα Tomb Raider και Deus Ex στην Embracer

Σε ένα deal πολλών εκατομμυρίων
02 Μαΐου 2022 09:52
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Square Enix πούλησε τα δυτικά της στούντιο και τα Tomb Raider και Deus Ex στην Embracer

Το 2022 συνεχίζει να είναι μια χρονιά τεράστιων ανακατατάξεων για τη gaming βιομηχανία, αφού μόλις έγινε γνωστό πως η Square Enix πούλησε τα δυτικά της στούντιο, καθώς και διάφορα πασίγνωστα IPs της στην Embracer.

Περνώντας σε λεπτομέρειες η κολοσσιαία σουηδική εταιρία απέκτησε την Crystal Dynamics, την Eidos-Montréal και Square Enix Montréal, οι οποίες εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά αντίστοιχα, καθώς και τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief και Legacy of Kain IPs, μαζί με τα δικαιώματα για περισσότερες από 50 παλιότερες κυκλοφορίες των σειρών αυτών. Οι εν λόγω ομάδες απασχολούν περίπου 1,100 developers σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες.

Για τα τρία αυτά στούντιο, καθώς και τα θρυλικά τους IPs, όπως το Tomb Raider, η Square Enix θα λάβει 300 εκατομμύρια δολάρια από την Embracer.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Square Enix διατήρησε διάφορα άλλα IPs που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στη Δύση, όπως το Just Cause, το Outriders και το Life is Strange. Συγχρόνως, όπως τονίζει στην επίσημη ανακοίνωσή της, τα έσοδα αυτής της συναλλαγής θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε τομείς όπως το blockchain, η AI και το cloud.

Για την ιστορία, η Square Enix είχε εξαγοράσει την Eidos και το Tomb Raider IP το 2009 για 120 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η πρόσφατη πορεία παιχνιδιών όπως τα Marvel's Avengers και Marvel's Guardians of the Galaxy φαίνεται πως άφησε τρομερά απογοητευμένη την εταιρία, η οποία σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Ahmad προσπαθούσε εδώ και καιρό να πουλήσει τις δυτικές της ομάδες.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Crystal Dynamics.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ανάπτυξη του Perfect Dark των Xbox Game Studios σε συνεργασία με την Crystal Dynamics δεν θα επηρεαστεί από την εξαγορά, όπως ανακοίνωσε η The Initiative.