Η Activision έχασε τουλάχιστον το 1/3 των παικτών της τον τελευταίο χρόνο

Καθοδική πορεία και για την Blizzard
27 Απριλίου 2022 19:19
Η Activision έχασε τουλάχιστον το 1/3 των παικτών της τον τελευταίο χρόνο

Η Activision Blizzard αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο και επιφύλασσε μερικά αρνητικά νέα. Συγκεκριμένα, η εταιρία γνωστοποίησε πως τα στατιστικά της έχουν…κοκκινήσει τον τελευταίο χρόνο, με τα παιχνίδια της να χάνουν το 1/3 των ενεργών παικτών τους.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Activision έκανε γνωστό πως τον Μάρτιο του 2022 οι τίτλοι της κατέγραψαν 100 εκατομμύρια μηνιαία ενεργούς παίκτες. Συγκριτικά, πέρυσι, τον Μάρτιο του 2021, τα παιχνίδια της είχαν καταγράψει πάνω από 150 εκατομμύρια μηνιαία ενεργούς παίκτες, με τα Call of Duty: Black Ops Cold War και Call of Duty Warzone να ευθύνονται γι’ αυτό σε μεγάλο βαθμό.

Αναμενόμενα, η Activision αναγνώρισε το γεγονός πως τα έσοδα από το Call of Duty μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, κατηγορώντας γι’ αυτό το Vanguard, το οποίο πούλησε χειρότερα από το κεφάλαιο της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και το πεσμένο engagement του free-to-play Warzone. Την τονωτική ένεση θα κληθεί, λοιπόν, να δώσει το Modern Warfare 2, το οποίο θα είναι το φετινό Call of Duty και θα συνοδευτεί από μια ολοκαίνουργια Warzone εμπειρία.

Όσον αφορά τα παιχνίδια της Blizzard και εκεί καταγράφηκε καθοδική πορεία. Συγκεκριμένα, πέρυσι το Νοέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως το engagement για τους τίτλους της, όπως τα Diablo, Overwatch και World of Warcraft, είχε μειωθεί κατά 13% στους 26 εκατομμύρια παίκτες μηνιαίως. Τώρα, σημειώθηκε ξανά πτώση, με την κοινότητα των ενεργών παικτών των Blizzard τίτλων να συρρικνώνεται στα 22 εκατομμύρια.

Φυσικά, και η Blizzard έχει σχέδια για να ανατρέψει την κατάσταση. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κυκλοφορήσει το Diablo Immortal για mobile συσκευές και PCs, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το Overwatch 2, το νέο μεγάλο πακέτο επέκτασης του World of Warcraft, ένα survival παιχνίδι, το Diablo IV και διάφορα άλλα projects.