Η Blizzard παίρνει θέση για τα NFTs και καθησυχάζει τους παίκτες

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής της
18 Απριλίου 2022 11:31
Η Blizzard παίρνει θέση για τα NFTs και καθησυχάζει τους παίκτες

Πριν από μερικές ώρες σας ενημερώσαμε σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε η Blizzard, ρωτώντας το κοινό αν ενδιαφέρεται για τεχνολογίες όπως τα NFTs, καθώς και για ‘play to earn’ blockchain παιχνίδια.

Αναμενόμενα, αυτό ανησύχησε πολλούς παίκτες που έσπευσαν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους στα social media, απαντώντας συγχρόνως αρνητικά στην έρευνα της εταιρίας. Με το θέμα να παίρνει, λοιπόν, διαστάσεις, η Blizzard αποφάσισε να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση της και να καθησυχάσει του λάτρεις των τίτλων της.

Συγκεκριμένα, o Mike Ybarra, πρόεδρος της Blizzard Entertainment, απάντησε σε ένα σχετικό tweet που αφορούσε την έρευνα, με τον εξής χαρακτηριστικό τρόπο:

Κανείς δεν κάνει NFTs.

Και επίσημα, λοιπόν, οι fans των Overwatch, Diablo, Warcraft, Starcraft και όλων των υπόλοιπων εξαιρετικά δημοφιλών παιχνιδιών της εταιρίας δεν έχουν να φοβούνται κάτι, αφού η Blizzard δεν σκοπεύει να ενσωματώσει NFTs και άλλους αντίστοιχους μηχανισμούς στο μέλλον.

Για την ιστορία, μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες εταιρίες της gaming βιομηχανίας που έχουν αγκαλιάσει τα NFTs είναι η Ubisoft που τα ενσωμάτωσε στα παιχνίδια της μέσα από την Quartz πλατφόρμα και η Konami που πούλησε διάφορα «συλλεκτικά» ψηφιακά αντικείμενα βασισμένα σε ιστορικά franchises της. Συγχρόνως, και η Square Enix επιβεβαίωσε ξανά πως ενδιαφέρεται να αναπτύξει ‘play to earn’ blockchain παιχνίδια.