Η Square Enix επιμένει – Μιλά ξανά για ‘play to earn’ blockchain παιχνίδια

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής της
18 Απριλίου 2022 08:02
Η Square Enix επιμένει – Μιλά ξανά για ‘play to earn’ blockchain παιχνίδια

Στις αρχές της χρονιάς, ο πρόεδρος της Square Enix, Yosuke Matsuda, είχε αναρτήσει ένα ανοιχτό γράμμα, στο οποίο μιλούσε γενικά για την κατεύθυνση της βιομηχανίας, αναφέροντας πως η εταιρία παρακολουθεί στενά τις blockchain τεχνολογίες και εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας δικών της NFTs.

Παρά τις αντιδράσεις της gaming κοινότητας στις δηλώσεις του, ο Matsuda φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει γνώμη. Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο Yahoo Japan, στο πλαίσιο της οποία επιβεβαίωσε ξανά την πεποίθησή του πως «δεν είναι αρκετό» η Square Enix να εστιάσει μόνο στα παραδοσιακά παιχνίδια στο μέλλον. Συγκεκριμένα, οραματίζεται εμπειρίες που οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργούν δικό τους περιεχόμενο και να ανταμείβονται γι’ αυτό, δηλώνοντας:

Στο μέλλον, θα θέλαμε να δοκιμάσουμε να παρέχουμε «αυτόνομο περιεχόμενο».

Μέχρι τώρα, στα περισσότερα παιχνίδια παρείχαμε το περιεχόμενο ως ολοκληρωμένο προϊόν και οι παίκτες έπαιζαν αυτό το περιεχόμενο. Ωστόσο, υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός παικτών στον κόσμο που θέλει να συμβάλει στο να γίνουν τα παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα, δημιουργώντας νέες τοποθεσίες και τρόπους παιχνιδιού.

Στο μέλλον, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη αυτών των ανθρώπων για να δημιουργήσουμε παιχνίδια που θα συνεχίσουν να εξελίσσονται.

Εάν, αντί να βασιζόμαστε στην καλή θέληση, μπορούμε επίσης να παρέχουμε και κίνητρα σε όσους συμβάλλουν στην ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως το blockchain, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί καινοτόμο και ενδιαφέρον περιεχόμενο από τις ιδέες των χρηστών.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η Square Enix δεν έχει αλλάξει γνώμη και εξακολουθεί να πιστεύει στα NFTs, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον δε θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε τα παιχνίδια της να ενσωματώνουν tokens.

Μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες εταιρίες της gaming βιομηχανίας που έχουν αγκαλιάσει τα NFTs είναι η Ubisoft που τα ενσωμάτωσε στα παιχνίδια της μέσα από την Quartz πλατφόρμα και η Konami που πούλησε διάφορα «συλλεκτικά» ψηφιακά αντικείμενα βασισμένα σε ιστορικά franchises της.