Η Blizzard ρωτάει τους παίκτες αν ενδιαφέρονται για NFTs

Και για ‘play to earn’ τίτλους
17 Απριλίου 2022 12:53
Η Blizzard ρωτάει τους παίκτες αν ενδιαφέρονται για NFTs

Η Blizzard, η εξαιρετικά δημοφιλής ομάδα των Warcraft, StarCraft, Overwatch και άλλων επιτυχημένων παιχνιδιών, ξεκίνησε πρόσφατα της διεξαγωγή μιας έρευνας, ρωτώντας τους παίκτες της αν τους ενδιαφέρουν τα NFTs και τα ‘play to earn’ παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες διάφοροι παίκτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια δημοσκόπηση που ρωτούσε ποιες τάσεις της gaming βιομηχανίας τους ενδιαφέρουν. Μεταξύ άλλων η Blizzard ήθελε να μάθει αν οι παίκτες νοιάζονται για τις cloud streaming υπηρεσίες, για το metaverse, για το VR και το AR, καθώς και για τα εξαιρετικά controversial NFTs και τα ‘play to earn’ παιχνίδια που ενσωματώνουν κάποια μορφή κρυπτονομισμάτων.

Για την ώρα, η Activision Blizzard δεν έχει κάνει κάποιο βήμα στον χώρο των NFTs, ωστόσο φαίνεται πως επεξεργάζεται την ιδέα.

Μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες εταιρίες της gaming βιομηχανίας που έχουν αγκαλιάσει τα NFTs είναι η Ubisoft που τα ενσωμάτωσε στα παιχνίδια της μέσα από την Quartz πλατφόρμα και η Konami που πούλησε διάφορα «συλλεκτικά» ψηφιακά αντικείμενα βασισμένα σε ιστορικά franchises της.

Φυσικά, δε μπορούμε να ξέρουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της Blizzard, αλλά το πιθανότερο είναι πως οι περισσότεροι παίκτες δε θέλουν NFTs στα παιχνίδια τους, αν κρίνουμε από τις σφοδρές αντιδράσεις της κοινότητας στις σχετικές ανακοινώσεις από την εταιρία των Worms και από το στούντιο του S.T.A.L.K.E.R. 2.