Η Κίνα απαγορεύει το live streaming παιχνιδιών που δεν έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση  

Νέα μέτρα για τα βιντεοπαιχνίδια στη χώρα

Η Κίνα απαγορεύει το live streaming παιχνιδιών που δεν έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση

Για άλλη μια φορά, η Κίνα σφίγγει τον κλοιό για το gaming στην χώρα. Αναλυτικότερα, τον Μάρτιο η Κινεζική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να επεκτείνει προσεχώς τους περιορισμούς που ισχύουν για το online gaming για τους ανηλίκους, με νέα μέτρα που θα αφορούν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το live streaming.

Τώρα, όπως αποκαλύπτει ένα ειδικό ρεπορτάζ του Reuters, η Εθνική Διοίκηση Ραδιοτηλεόρασης της Κίνας έρχεται να κάνει πραγματικότητα τα μέτρα που είχαν προταθεί, απαγορεύοντας τα live streams παιχνιδιών που δεν έχουν εγκριθεί για κυκλοφορία στη χώρα. Μάλιστα, ο νέος κανονισμός ισχύει τόσο για τα παιχνίδια που δεν έχουν εγκριθεί για κυκλοφορία στην Κίνα, όσο και για τα live streams παιχνιδιών και esports διαγωνισμών που πραγματοποιούνται εκτός Κίνας.

Μαζί με την επιβολή των νέων περιορισμών για το gaming περιεχόμενο που μπορεί να μεταδοθεί στις κινεζικές streaming πλατφόρμες, η χώρα καλεί επίσης τους streamers να αποφεύγουν η εμφάνισή τους να είναι προκλητική για να προσελκύσει θεατές, να αποφεύγουν τις "ανεπιθύμητες" συμπεριφορές και να αλληλεπιδρούν με τους θεατές με "πολιτισμένο και υγιές" τρόπο.

Για την ιστορία, όπως επισημαίνει ο αναλυτής Daniel Ahmad, το Elden Ring είναι τρομερά επιτυχημένο στις live streaming πλατφόρμες της Κίνας, με κατά μέσο όρο 17.1 εκατομμύρια θεατές ημερησίως στην πρώτη του εβδομάδα. Ωστόσο, μετά τα νέα μέτρα, οι Κινέζοι gamers δε θα μπορούν να παρακολουθήσουν ούτε live streams του Elden Ring, αφού το παιχνίδι δεν έχει πάρει έγκριση για κυκλοφορία στη χώρα.