Νέο εμπόδιο για το Xbox-Activision; Επενδυτική ομάδα επεμβαίνει πριν την ψηφοφορία

"H συναλλαγή αποτυγχάνει στη σωστή αξιολόγηση της Activision"
15 Απριλίου 2022 23:12
Νέο εμπόδιο για το Xbox-Activision; Επενδυτική ομάδα επεμβαίνει πριν την ψηφοφορία

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πριν μερικές ημέρες το FTC ξεκίνησε την έρευνά του για την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox. Ωστόσο, σα να μην έφτανε αυτό, τέσσερις γερουσιαστές της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για τη συγχώνευση των δύο εταιριών, ασκώντας πίεση στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία καλείται να διασφαλιστεί μεταξύ άλλων ότι το «πάντρεμα» των δύο εταιριών δε θα βλάψει τον ανταγωνισμό.

Τώρα, ένα ακόμη εμπόδιο έρχεται να σταθεί στο δρόμο του μεγαλύτερου gaming deal όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, το SOC Investment Group έκανε παράκληση στους επενδυτές της Activision Blizzard να απορρίψουν την εξαγορά από τη Microsoft για $68.7 δισεκατομμύρια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι κάτοχοι μετοχών της Activision Blizzard θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της εξαγοράς στις 28 Απριλίου. Μάλιστα, η συμφωνία δε μπορεί να προχωρήσει εκτός εάν η πρόταση εγκριθεί με τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των μετοχών.

Τώρα, το SOC Investment Group, το οποίο έχει ασκήσει πολλές φορές στο παρελθόν έντονη κριτική για τη διοίκηση της Activision Blizzard, ειδικά μετά το σκάνδαλο για τα περιστατικά κακοποίησης, έγραψε μια επιστολή στους συναδέλφους μετόχους, καλώντας τους να απορρίψουν την προτεινόμενη συγχώνευση για δύο λόγους.

Αυτή η συναλλαγή αποτυγχάνει να εκτιμήσει σωστά την Activision και τις μελλοντικές δυνατότητες κερδών, σε σημαντικό βαθμό επειδή αγνοεί το ρόλο που έπαιξε η κρίση του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης —και ο κακός χειρισμός του από το διοικητικό συμβούλιο της Activision— στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας προϊόντων και στη μείωση της τιμής της μετοχής.

Στη συνέχεια, η επιστολή αναφέρει πως η εξαγορά από τη Microsoft ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία δεν είναι μάλλον εφικτή, αν ληφθεί υπόψη η πλέον αυστηρότερη στάση των θεσμών που δε θέλουν η εξαγορά να βλάψει τον ανταγωνισμό.

Κάπως έτσι άλλη μια μεταβλητή έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση του κολοσσιαίου Xbox-Activision deal, το οποίο φαίνεται πως θα χρειαστεί να προσπεράσει κάποια εμπόδια. Το τι θα συμβεί και το τι θα αποφασίσει το FTC και οι μέτοχοι αναμένεται να το μάθουμε σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για όλες τις εξελίξεις.