Τα Xbox Series X|S πούλησαν περισσότερο από το PS5 τον Μάρτιο

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
13 Απριλίου 2022 12:54
Τα Xbox Series X|S πούλησαν περισσότερο από το PS5 τον Μάρτιο

Όπως σας ενημερώσαμε, τα Xbox Series X|S είχαν πουλήσει περισσότερο από το PS5 στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά απ’ όταν ξεκίνησε η γενιά. Τώρα, το σερί για τις next-gen κονσόλες της Microsoft συνεχίζεται, αφού κατάφεραν μια ακόμη πρωτιά, αυτή τη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, το gamesindustry.biz ανάρτησε τη μηνιαία του αναφορά για την gaming αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, οπού τα Xbox Series X|S ήταν οι κορυφαίες σε πωλήσεις κονσόλες για τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, μέσα στον προηγούμενο μήνα πουλήθηκαν 112,000 κονσόλες στην περιοχή, δηλαδή 21% περισσότερες απ’ ότι το Φεβρουάριο.

Τα Xbox Series X και Xbox Series S κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέσα στο μήνα, με 61% περισσότερες κονσόλες να φτάνουν στα χέρια των gamers. Η Microsoft κατάφερε να πάρει την πρωτιά χάρη στο αρκετό νέο στοκ του Xbox Series X που έφτασε στα καταστήματα.

Από την άλλη, το Nintendo Switch βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με τις πωλήσεις του να είναι κατά 21% μειωμένες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ το PS5 ήταν τρίτο, με την κονσόλα να εξακολουθεί να υποφέρει από το μειωμένο στοκ που δε μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.


Περνώντας στις πωλήσεις παιχνιδιών, οι gamers της Μεγάλης Βρετανίας αγόρασαν συνολικά 2.77 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων μέσα στο Μάρτιο. Από αυτά, τα 1.94 εκατομμύρια ήταν ψηφιακές πωλήσεις, με τις retail να αγγίζουν τις 835,000, καταγράφοντας πτώση 15.5% σε σχέση με το 2021.

Το Elden Ring ήταν με άνεση το εμπορικότερο παιχνίδι του μήνα, χάρη στις εξαιρετικές ψηφιακές πωλήσεις του στα Steam, Xbox Live και PSN. Στη δεύτερη θέση του μηνιαίου chart συναντάμε το Gran Turismo 7, το οποίο πήγε πολύ καλά στο retail, με το 45% των πωλήσεών του να είναι φυσικά αντίτυπα.

Τέλος, στην τρίτη θέση συναντάμε το Grand Theft Auto 5, οι πωλήσεις του οποίου αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με πέρυσι χάρη στο ντεμπούτο των PS5 και Xbox Series X|S εκδόσεων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες νέες κυκλοφορίες του μήνα, το WWE 2K22 βρέθηκε στην πέμπτη θέση, το Tiny Tina's Wonderlands στην έκτη και το Kirby and the Forgotten Land στη δέκατη (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ψηφιακές του πωλήσεις).

Ακολουθούν αναλυτικά τα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Μάρτιο του 2022 (retail + digital, εκτός αν υπάρχει *)

  1. Elden Ring (Bandai Namco)
  2. Gran Turismo 7 (Sony)
  3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  4. FIFA 22 (EA)
  5. WWE 2K22 (2K Games)
  6. Tiny Tina's Wonderlands (2K Games)
  7. Grand Theft Auto Online (Rockstar)
  8. Pokémon Legends: Arceus (Nintendo)*
  9. Horizon Forbidden West (Sony)
  10. Kirby and the Forgotten Kingdom (Nintendo)*
  11. F1 2021 (Codemasters)
  12. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  13. Assassin's Creed Valhalla (Ubisoft)
  14. NBA 2K22 (2K Games)
  15. Star Wars: Battlefront 2 (EA)
  16. Star Wars Jedi: Fallen Order (EA)
  17. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
  18. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Ubisoft)
  19. Call of Duty: Vanguard (Activision Blizzard)
  20. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (Square Enix)