Τα Xbox Series X|S πούλησαν περισσότερο από το PS5 στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο

Για πρώτη φορά απ’ όταν ξεκίνησε η γενιά
15 Μαρτίου 2022 20:47
Τα Xbox Series X|S πούλησαν περισσότερο από το PS5 στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού GSD για την Ευρωπαϊκή gaming αγορά, τα Xbox Series X|S κατάφεραν για πρώτη φορά απ’ όταν ξεκίνησε η τρέχουσα γενιά κονσολών να πουλήσουν περισσότερο από το PS5 κατά τη διάρκεια ενός μήνας.

Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει το GamesIndustry.biz, τα Xbox Series X|S τα πήγαν καλύτερα από το PS5 μέσα στο Φεβρουάριο του 2022. Τα δεδομένα του GSD καλύπτουν τις πωλήσεις σε 10 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν περιλαμβάνουν στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Όπως σημειώνει βέβαια το μέσο, τα Xbox Series X|S πούλησαν περισσότερο από το PS5 εντός του Φεβρουαρίου και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην Γηραιά ήπειρο γενικότερα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως και το Xbox Series X και το PS5 είναι σπάνιο θέμα στα ράφια των καταστημάτων, αφού από τη στιγμή που έκαναν το ντεμπούτο τους το Νοέμβριο του 2020, όλο το διαθέσιμο στοκ εξαφανίζεται αμέσως. Μάλιστα, ο Christopher Dring του GamesIndustry.biz τονίζει πως εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά θέματα με το στοκ και των δύο κονσολών και έτσι το Xbox Series S που είναι ευκολότερο να παραχθεί είναι αυτό που βοήθησε την Xbox πλατφόρμα να πάρει το προβάδισμα τον προηγούμενο μήνα.

Βέβαια, η πιο επιτυχημένη κονσόλα του Φεβρουαρίου στην Ευρώπη παρέμεινε με ευκολία το Nintendo Switch, αλλά συνολικά η αγορά των κονσολών δεν τα πήγε και ιδιαίτερα καλά. Οι πωλήσεις hardware στην Ευρώπη ήταν μειωμένες 32% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021 σημειώθηκε βουτιά 44%.