Το Steam Deck υποστηρίζει πλέον επίσημα πάνω από 2000 παιχνίδια

Συνεχίζει τις δοκιμές η Valve
10 Απριλίου 2022 16:11
Το Steam Deck υποστηρίζει πλέον επίσημα πάνω από 2000 παιχνίδια

Το Steam Deck βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες στα χέρια των τυχερών gamers που έχουν παραλάβει τις παραγγελίες τους και η Valve συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να κυκλοφορεί ενημερώσεις και να εμπλουτίζει την βιβλιοθήκη του.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε πως οι δοκιμές συμβατότητας και οι αναβαθμίσεις τίτλων για να πληρούν τα κριτήριά της δεν έχουν σταματήσει και έτσι το Deck Verified πρόγραμμά έχει πλέον περισσότερα από 2000 παιχνίδια, τα οποία έχουν λάβει είτε τη Verified είτε την Playable στάμπα.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το ειδικό σύστημα αξιολόγησης της Valve δείχνει στους κατόχους της φορητής κονσόλας ποια παιχνίδια του Steam είναι συμβατά. Αναλυτικότερα, όλοι οι τίτλοι της πλατφόρμας έχουν μια από τις παρακάτω αξιολογήσεις:

  • Verified –Δουλεύει απροβλημάτιστα στο Steam Deck, μπορείτε να το κατεβάσετε και να παίξετε αμέσως
  • Playable –Δουλεύει στο Steam Deck, αλλά μπορεί να χρειάζονται μερικές χειροκίνητες ρυθμίσεις (για παράδειγμα η επιλογή ενός configuration χειρισμού από την κοινότητα ή η χρήση της οθόνης αφής για κάποια μενού)
  • Unsupported –Δεν δουλεύει στο Steam (για παράδειγμα όλα τα αποκλειστικά VR παιχνίδια δεν υποστηρίζονται)
  • Unknown –Δεν έχει ελεγχθεί ακόμη για συμβατότητα.

Για να θεωρηθεί κάποιο παιχνίδι Verified, θα πρέπει να υποστηρίζει πλήρως χειρισμό με χειριστήριο και να διαθέτει σωστά εικονίδια χειρισμού. Παράλληλα, θα πρέπει να υποστηρίζει την ανάλυση της οθόνης του Deck, με καλά default settings και γραμματοσειρά που είναι εύκολα αναγνώσιμη, ενώ θα είναι απαραίτητο να υποστηρίζονται από το Proton (το υποσύστημα που μετατρέπει τους Windows τίτλους σε Linux) όλα τα χαρακτηριστικά κάθε παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα το anti-cheat.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η Valve έχει ξεκινήσει να στέλνει e-mails επιβεβαίωσης και σε όσους είχαν κάνει παραγγελίες που ανέφεραν ως χρόνο παράδοσης το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οπότε αν είστε ένας απ’ αυτούς καλό θα ήταν να ελέγχετε τακτικά το inbox σας.