Νέο Tomb Raider: Ο δημιουργός του Days Gone έχει αναλάβει ένα βασικό ρόλο

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο δυναμικό της Crystal Dynamics
06 Απριλίου 2022 13:32
Νέο Tomb Raider: Ο δημιουργός του Days Gone έχει αναλάβει ένα βασικό ρόλο

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Crystal Dynamics ανακοίνωσε και επίσημα πως μόλις έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου Tomb Raider παιχνιδιού.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες, πέρα από το γεγονός ότι το παιχνίδι θα αξιοποιεί την υπερσύγχρονη μηχανή γραφικών Unreal Engine 5, με την ομάδα να έχει ως στόχο να παραδώσει μια ψηλής ποιότητας, κινηματογραφική action-adventure εμπειρία με γραφικά αιχμής. Ωστόσο, ένα ακόμη κομμάτι του παζλ έρχεται τώρα να συμπληρωθεί, αφού ο Jeff Ross αποκάλυψε πως εργάζεται στη νέα περιπέτεια της Lara ως Design Director.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζεται, πρόκειται για τον director του Days Gone, ο οποίος αποχώρησε το Δεκέμβριο του 2020 από το PlayStation, έπειτα από μια δημόσια ρήξη που είχε να κάνει με την ακύρωση του sequel.

Τελικά, ο Ross θα συνεχίσει την καριέρα του στο στούντιο της Square Enix, δηλώνοντας:

Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι πλέον εργάζομαι στην εκπληκτική Crystal Dynamics ως Design Director. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω, πέρα από το γεγονός ότι είμαι ενθουσιασμένος με το project και ειδικά με την ομάδα των πραγματικά υπέροχων ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ross ήταν και βασικό μέλος της ομάδα ανάπτυξης των Syphon Filter παιχνιδιών, ενώ είχε συνεισφέρει και στα Uncharted: Golden Abyss και Resistance: Retribution που είχαν κυκλοφορήσει για το PS Vita. Το τι μπορεί να σημαίνει η ανάμειξή του στο νέο Tomb Raider μένει να το δούμε, αλλά δε θα ήταν απίθανο να βλέπαμε τη σειρά να υιοθετεί πλέον μια εντελώς open world δομή, με τον Ross να προσφέρει την εμπειρία του και όλα όσα έμαθε από την ανάπτυξη του Days Gone.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως η Crystal Dynamics συνεργάζεται ταυτόχρονα και με την The Initiative των Xbox Game Studios για την ανάπτυξη του Perfect Dark, η οποία επίσης γίνεται χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5, όπως επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη ζωντανή μετάδοση της Epic Games.