Ακούγεται ότι το Xbox Game Pass θα προσθέσει οικογενειακό πακέτο

Στα πρότυπα του Netflix και άλλων οικογενειακών συνδρομητικών πακέτων
01 Απριλίου 2022 10:43
Ακούγεται ότι το Xbox Game Pass θα προσθέσει οικογενειακό πακέτο

Μια διευκόλυνση σε όσους έχουν οικογένειες που θέλουν να απολαμβάνουν τα προνόμια του Xbox Game Pass φαίνεται πως ετοιμάζει η Microsoft. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Windows Central, το οποίο επικαλείται "πηγές κοντά στις προσπάθειες αυτές της Microsoft", στα σκαριά βρίσκεται το λανσάρισμα ενός οικογενειακού συνδρομητικού πακέτου για το Game Pass, που θα γίνει διαθέσιμο μέχρι το τέλος αυτού του έτους. 

Μάλιστα, ο ρεπόρτερ Jez Corden αναφέρει ότι η αποκάλυψη του "οικογενειακού" Xbox Game Pass θα γίνει σχετικά σύντομα και θα επιτρέπει σε πέντε χρήστες από την ίδια χώρα να έχουν πρόσβαση στα καλούδια του Game Pass, με το κόστος φυσικά να είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το να πληρώνει κανείς πέντε ξεχωριστές συνδρομές. Η λειτουργία του θα είναι στα πρότυπα του Family Account συστήματος του Office 365, όπου ένας κεντρικός λογαριασμός δίνει πρόσβαση και διαχειρίζεται όλους τους υπόλοιπους στην ενιαία συνδρομή. 

Ωστόσο δε διευκρινίζεται εάν το οικογενειακό πακέτο θα προσφέρεται και για το απλό Game Pass ή θα είναι αποκλειστική συνδρομητική βαθμίδα του Xbox Game Pass Ultimate. 

Τέλος, αναφέρουμε πως και η Sony έκανε την δική της κίνηση στο χώρο των συνδρομητικών υπηρεσιών ανακοινώνοντας το δικό της "Game Pass" ή αλλιώς τη νέα εποχή του PS Plus.