Το GTA V εκθρόνισε το Elden Ring κατακτώντας την πρωτιά στα εβδομαδιαία charts

Όσα χρόνια κι αν περάσουν…
25 Μαρτίου 2022 17:22
Το GTA V εκθρόνισε το Elden Ring κατακτώντας την πρωτιά στα εβδομαδιαία charts

Βρισκόμαστε στο 2022 και όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμη πολλοί παίκτες που είτε δεν έχουν παίξει ακόμη είτε θέλουν να απολαύσουν ξανά το Grand Theft Auto 5. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα του GSD, ο open world τίτλος της Rockstar Games ήταν το εμπορικότερο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, παρόλο που το Gran Turismo 7 ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή στα retail καταστήματα, το GTA V σάρωσε στις digital πωλήσεις, χάρη στην κυκλοφορία των ολοκαίνουργιων next-gen εκδόσεων. Μάλιστα, οι νέες αυτές εκδόσεις για τα PS5 και Xbox Series X|S κατάφεραν το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό ντεμπούτο της χρονιάς μόλις πίσω από το Elden Ring.

Όσον αφορά τις ψηφιακές πωλήσεις του GTA V, το 55% των αντιτύπων αφορούν την PS5 έκδοση, το 35% την έκδοση των Xbox Series X|S, το 6% την έκδοση του Xbox One, το 3% την έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 1% την έκδοση του PS4.

Συνεχίζοντας, το Elden Ring έπεσε στη δεύτερη θέση των charts, με 39% λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως ο τίτλος της FromSoftware είναι ήδη η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία των τελευταίων 12 μηνών, με εξαίρεση τα FIFA 22 και Call of Duty: Vanguard. Μέχρι στιγμής το 72% των πωλήσεών του είναι ψηφιακές.

Τέλος, η πρώτη δεκάδα κλείνει με δύο νέες κυκλοφορίες, το Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin στην όγδοη θέση και το Persona 4: Arena Ultimax που κυκλοφόρησε για το PC στη δέκατη.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες ψηφιακές πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου. Να σημειωθεί πως το GTA Online βρίσκεται στην τρίτη θέση μόνο από τις πωλήσεις του στις Xbox κονσόλες, αφού η PS5 έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους πρώτους μήνες και τα charts δε λαμβάνουν υπόψη τα free-to-play παιχνίδια.

  1. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  2. Elden Ring (Bandai Namco)
  3. Grand Theft Auto Online
  4. WWE 2K22 (2K Games)
  5. WWE 2K22 (2K Games)
  6. Gran Turismo 7 (Sony)
  7. F1 2021 (EA/Codemasters)
  8. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (Square Enix)
  9. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  10. Persona 4 Arena Ultimax (Sega)