Το Gran Turismo 7 έχει πλέον τη μικρότερη βαθμολογία χρηστών στην ιστορία του PlayStation

Το review-bombing πήρε διαστάσεις
20 Μαρτίου 2022 17:09
Το Gran Turismo 7 έχει πλέον τη μικρότερη βαθμολογία χρηστών στην ιστορία του PlayStation

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως η gaming κοινότητα έβαλε στο στόχαστρο το Gran Turismo 7, κάνοντας review bombing στο Metacritic. Τελικά, το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που ο racing τίτλος έχει πλέον τι μικρότερη βαθμολογία χρηστών από οποιοδήποτε παιχνίδι έχουν κυκλοφορήσει ποτέ τα PlayStation Studios ή η Sony Interactive Entertainment.

Αναλυτικότερα, το Gran Turismo 7 έχει User Score μόλις 2.3 στο Metacritic έπειτα από 4408 ratings χρηστών. Αυτό σημαίνει πως έχει με μεγάλη διαφορά τη μικρότερη βαθμολογία χρηστών στην ιστορία του PlayStation, αφού μέχρι πρότινος το αρνητικό ρεκόρ ανήκε στο World of Warriors, ένα παιχνίδι για smartphones που έχει εκδώσει η Sony Interactive Entertainment το 2014 και το οποίο είχε σκορ 2.9. Στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον το NBA 10 The Inside του PSP, το οποίο με τη σειρά του έχει σκορ 3.0.

Τι ακριβώς συνέβη όμως με το Gran Turismo 7 και εξαγριώθηκε τόσο η κοινότητα;

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες, όταν το παιχνίδι ήταν για περίπου 30 ώρες σχεδόν εξ ολοκλήρου εκτός λειτουργίας (με εξαίρεση τους απλούς μουσικούς αγώνες).

Συγκεκριμένα, η Polyphony Digital είχε προγραμματίσει εκτάκτως μια συντήρηση των servers μετά την κυκλοφορία του patch 1.07, αφού η ενημέρωση δημιούργησε ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Το θέμα βέβαια ήταν πως το παιχνίδι είναι always online και έτσι όσο οι servers παρέμεναν κάτω, οι παίκτες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση ούτε στο single-player campaign, ακόμα και με τα retail αντίτυπα που είχαν αγοράσει.

Βέβαια, η always online φύση του παιχνιδιού και το downtime των servers δεν ήταν οι μοναδικοί λόγοι για το review bombing. Συγκεκριμένα, η κοινότητα του Gran Turismo 7 δε φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη και με την υλοποίηση των microtransactions στο παιχνίδι, ειδικά μετά το τελευταίο patch που έκανε τις ανταμοιβές από τους αγώνες ακόμη μικρότερες.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν παράπονα για τις τιμές των αυτοκινήτων, που πολλοί αναφέρουν πως διπλασιάστηκαν σε σχέση με το Gran Turismo Sport για να σπρώξουν περισσότερους παίκτες στην λύση των microtransactions.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την αποκατάσταση των servers, ο Kazunori Yamauchi της Polyphony Digital ζήτησε συγνώμη απ’ όλους τους παίκτες και τόνισε πως θα έρθουν αλλαγές για τα credits και τα microtransactions. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις δηλώσεις του πατώντας εδώ.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σχεδιάζει το στούντιο, αλλά μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.

Tags: