Review bombing και εκνευρισμός για το Gran Turismo 7 – Εκτός λειτουργίας για 30 ώρες

Το patch 1.07 και όλα όσα ακολούθησαν
18 Μαρτίου 2022 18:24
Review bombing και εκνευρισμός για το Gran Turismo 7 – Εκτός λειτουργίας για 30 ώρες

Πριν από λίγα λεπτά, το Gran Turismo 7 επιτέλους επέστρεψε, έπειτα από περίπου 30 ώρες σχεδόν εξ ολοκλήρου εκτός λειτουργίας (με εξαίρεση τους απλούς μουσικούς αγώνες).

Συγκεκριμένα, η Polyphony Digital είχε προγραμματίσει εκτάκτως μια συντήρηση των servers μετά την κυκλοφορία του patch 1.07, αφού η ενημέρωση δημιούργησε ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Το θέμα βέβαια ήταν πως το παιχνίδι είναι always online και έτσι όσο οι servers παρέμεναν κάτω, οι παίκτες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση ούτε στο single-player campaign, ακόμα και με τα retail αντίτυπα που είχαν αγοράσει.

Αυτό φαίνεται πως εξόργισε την κοινότητα, η οποία ξεκίνησε το review bombing στο Metacritic. Συγκεκριμένα, το User Score του racing τίτλου βούλιαξε ραγδαία τις τελευταίες ώρες και πλέον έχει φτάσει στο κόκκινο 3.1 με σχεδόν τρεις χιλιάδες ratings.

Βέβαια, η always online φύση του παιχνιδιού και το downtime των servers δεν ήταν οι μοναδικοί λόγοι για το review bombing. Συγκεκριμένα, η κοινότητα του Gran Turismo 7 δε φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την υλοποίηση των microtransactions στο παιχνίδι, ειδικά μετά το τελευταίο patch που έκανε τις ανταμοιβές από τους αγώνες ακόμη μικρότερες.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν παράπονα για τις τιμές των αυτοκινήτων, που πολλοί αναφέρουν πως διπλασιάστηκαν σε σχέση με το Gran Turismo Sport για να σπρώξουν περισσότερους παίκτες στην λύση των microtransactions.

Εν τέλει, ο Kazunori Yamauchi ζήτησε συγνώμη απ’ όλους τους παίκτες για τα προβλήματα των servers, ενώ στο πλαίσιο του ανοιχτού του γράμματος προς την κοινότητα του Gran Turismo μίλησε και για τα credits, τονίζοντας:

Στο GT7 θα ήθελα οι χρήστες να απολαμβάνουν πολλά αυτοκίνητα και αγώνες ακόμα και χωρίς microtransactions.

Ταυτόχρονα όμως, η τιμολόγηση των αυτοκινήτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο που αντικατοπτρίζει την αξία και τη σπανιότητά τους. Επομένως, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνδέεται με τις πραγματικές παγκόσμιες τιμές.

Θέλω να κάνω το GT7 ένα παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία αυτοκινήτων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και, αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να προσπαθήσω να αποφευχθεί μια κατάσταση όπου ένας παίκτης πρέπει να παίζει μηχανικά και να επαναλαμβάνει ορισμένα επίπεδα ξανά και ξανά.

Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τα σχέδιά μας για πρόσθετο περιεχόμενο, όπως νέες εκδηλώσεις αγώνων και πρόσθετες λειτουργίες που θα επιλύσουν εποικοδομητικά αυτό το πρόβλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση του δημιουργού πατώντας εδώ.

Tags: