Σχεδόν 20 χρόνια μετά ανακαλύφθηκε πως υπήρχαν cheat codes για το Gran Turismo 4!

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό αποκαλύφθηκε
28 Μαρτίου 2023 23:14
Σχεδόν 20 χρόνια μετά ανακαλύφθηκε πως υπήρχαν cheat codes για το Gran Turismo 4!

Ναι, καλά διαβάσατε! Το Gran Turismo 4, το λατρεμένο racing simulator παιχνίδι του PlayStation 2, αποδείχθηκε ότι έκρυβε κάποια μυστικά για σχεδόν δύο ολόκληρες δεκαετίες. Συγκεκριμένα, ο χρήστης του Twitter με το όνομα Nenkai αποκάλυψε μια σειρά από cheat codes που δεν ήξερε κανένας παίκτης μέχρι σήμερα ότι υπήρχαν. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο παιχνίδι για να αποκτήσει ο παίκτης διάφορα οφέλη, όπως credits, χρυσές βαθμολογίες και για να παρακαμφθούν οι μεγάλοι αγώνες των 24 ωρών. Τα cheat codes πιθανότατα δεν έγιναν ποτέ γνωστά, καθώς ήταν απαραίτητο να πληρείται πρώτα μια πολύ συγκεκριμένα συνθήκη: Να έχουν περάσει 365 ημέρες εντός του παιχνιδιού.

Ο Nenkai δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter που δείχνει πώς να μπορεί να εισάγει κάποιος τα cheat codes που ανακάλυψε, σε διάφορες οθόνες του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, για να πάρει κανείς 10 εκατομμύρια credits αρκεί να πάει στην οθόνη GT Mode και να πατήσει Select, Left, Right, Right, Right, Down, Up, Up, Up, Left, Down, Up, Right, Left, Down, Up, Right, Left, Down, L1, R1, Select. Όπως βλέπετε δεν πρόκειται και για τον πιο μικρό και βολικό κωδικό. Από την άλλη, για να πάρει κάποιος οποιοδήποτε license από την σχετική οθόνη, αρκεί να πατήσει Select, R1, Select, R1, Select, L2, L2, R2, R2, L1, Select, L1, Select. Υπάρχουν επίσης κωδικοί για την απόκτηση χρυσών βαθμολογιών σε οποιαδήποτε license δοκιμασία ή event.

Να σημειωθεί πως οι κωδικοί λειτουργούν επίσης και στο Tourist Trophy, ένα παιχνίδι με μοτοσικλέτες που χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή γραφικών με το Gran Turismo 4 και κυκλοφόρησε το 2006. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο Nenkai έκανε γνωστό ότι βρήκε τα cheat codes με αντίστροφη μηχανική του κώδικα του παιχνιδιού, αναζητώντας για συνδυασμούς κουμπιών που ενεργοποιούν συγκεκριμένες λειτουργίες.

Για την ιστορία, το Gran Turismo 4 κυκλοφόρησε το 2005 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά παιχνίδια όλων των εποχών. Διαθέτει πάνω από 700 αυτοκίνητα και δεκάδες πίστες από όλο τον κόσμο, με ρεαλιστικά physics. Το παιχνίδι είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και πούλησε πάνω από εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα οι Unboxholics είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με το θρυλικό δημιουργό της σειράς, Kazunori Yamauchi. Μπορείτε να βρείτε τη συνέντευξή μας πατώντας εδώ.