Η Ubisoft ετοιμάζει νέα cloud τεχνολογία για ακόμη μεγαλύτερα open world παιχνίδια

Γνωρίστε το Ubisoft Scalar
19 Μαρτίου 2022 10:11
Η Ubisoft ετοιμάζει νέα cloud τεχνολογία για ακόμη μεγαλύτερα open world παιχνίδια

Η Ubisoft μόλις ανακοίνωσε τη νέα της cloud computing τεχνολογία που ακούει στο όνομα Ubisoft Scalar και έχει ως στόχο να δώσει ψηφιακή σάρκα και οστά σε ακόμη μεγαλύτερους ανοιχτούς κόσμους.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται από μια ομάδα της εταιρίας στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, η οποία συγχρόνως εργάζεται και πάνω σε ένα νέο IP που θα την χρησιμοποιεί.

Όπως ισχυρίζεται η εταιρία, το Scalar θα επιτρέψει τη δημιουργία γιγαντιαίων κόσμων για τα παιχνίδια της, σε κλίμακα πολύ μεγαλύτερη απ’ οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν. Μάλιστα, αυτοί οι κόσμοι θα είναι γεμάτοι με έναν τεράστιο αριθμό από assets, προσομοιώσεις, AI και παίκτες.

Η επίσημη ανακοίνωση τονίζει:

Τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιούν το Ubisoft Scalar θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν απεριόριστη επεξεργαστική  ισχύ και έτσι θα είναι δυνατόν να τρέξουν οτιδήποτε, από εικονικούς κόσμους πρωτοφανούς κλίμακας και βάθους μέχρι εξαιρετικά λεπτομερή simulations που διαφορετικά δε θα ήταν εφικτά.

Τοποθετώντας ‘microservices’ ανεξάρτητα στο cloud, το Ubisoft Scalar επιτρέπει στους developers να ενημερώνουν και να βελτιώνουν μια υπηρεσία χωρίς να επηρεάζουν όλες τις άλλες ή ακόμα και να προσθέτουν νέες δυνατότητες ή στοιχεία σε ένα παιχνίδι χωρίς να διακόπτουν τη λειτουργία του.

Ο στόχος του Ubisoft Scalar είναι να καταργήσει τους τεχνικούς περιορισμούς για τους developers παιχνιδιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στη δημιουργικότητα και στον σχεδιασμό για εμπειρίες που δεν έχουν ξαναδεί οι παίκτες.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τη δύναμη του cloud, με το χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι το Crackdown 3 της Microsoft, το οποίο αν και ενσωμάτωνε την τεχνολογία, εν τέλει δε θύμιζε ιδιαίτερα το αρχικό demo που είχε παρουσιάσει η εταιρία.

Από τότε βέβαια έχουν περάσει πολλά χρόνια και πιο πρόσφατα παραδείγματα, όπως το Microsoft Flight Simulator, έχουν δείξει πόσο εντυπωσιακό μπορεί να είναι ένα παιχνίδι που αξιοποιεί σωστά την cloud τεχνολογία.

Μένει να δούμε στην πράξη, λοιπόν, την υλοποίηση της Ubisoft και πόσο μεγάλα σκοπεύει να κάνει τα επόμενα open world Assassin's Creed, Division, Far Cry και Watch Dogs παιχνίδια της.