Ο Hideo Kojima μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια

Με αφορμή τη βράβευσή του από την Ιαπωνική κυβέρνηση
15 Μαρτίου 2022 18:42
Ο Hideo Kojima μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, ο Hideo Kojima, ο ταλαντούχος δημιουργός του Death Stranding και της σειράς Metal Gear μόλις έλαβε μια πραγματικά σπάνια διάκριση από την Ιαπωνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκε με το βραβείο «Καλών Τεχνών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας» από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, το οποίο έχει δοθεί μόλις μια ακόμη φορά σε game developer, στον θρυλικό Shigeru Miyamoto της Nintendo το 2010.

Με αφορμή, λοιπόν, την βράβευσή του, ο Ιάπωνας δημιουργός μίλησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter για το μέλλον του. Αναλυτικότερα, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη, επισήμανε πως σκοπεύει να παραμείνει αφοσιωμένος στη δημιουργία ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Συγκεκριμένα, ο Hideo δήλωσε

Έλαβα το 72ο Βραβείο Υπουργού Παιδείας για τις Καλές Τέχνες από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Ιαπωνίας. Ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δημιουργώ παιχνίδια εδώ και 36 χρόνια.

Είμαι πολύ χαρούμενος που το ανώριμο μέσο των παιχνιδιών αξιολογείται ιδιαίτερα ως μια πολιτισμική μορφή τέχνης της “έκφρασης”. Θα συνεχίσω να αφοσιώνω τον εαυτό μου στην δημιουργία ψηφιακής ψυχαγωγίας. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεχή υποστήριξή σας.

Ακολουθούν τα σχετικά tweets του Kojima:

Για την ιστορία, ο Hideo Kojima δραστηριοποιείται στη gaming βιομηχανία από 1986, όταν και τον είχε προσλάβει η Konami. Μεταξύ άλλων θεωρείται ένας από τους πατέρες του stealth genre, το οποίο έφερε στο προσκήνιο μέσα από τη σειρά Metal Gear. Παράλληλα, είναι γνωστός και για τη σειρά Zone of the Enders, καθώς και για τίτλους όπως το Snatcher, το Policenauts, την τεράστια επιρροή του στο horror genre μέσα από το P.T., για τη συνεισφορά του στο Castlevania: Lords of Shadow και φυσικά για το πιο πρόσφατο project του, το Death Stranding.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kojima έχει βραβευτεί μέχρι και με Guinness World Records, αφού είναι ο game director με του περισσότερους ακόλουθους σε Twitter και Instagram.

Πλέον είναι ηλικίας 58 ετών, αλλά όπως φαίνεται όχι απλώς δεν πτοείται, αλλά παραμένει παθιασμένος να συνεχίσει να δημιουργεί!