Ο Hideo Kojima βραβεύτηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση

Μια πραγματικά σπάνια διάκριση
10 Μαρτίου 2022 16:20
Ο Hideo Kojima βραβεύτηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση

Ο ταλαντούχος δημιουργός του Death Stranding και της σειράς Metal Gear μόλις έλαβε μια πραγματικά σπάνια διάκριση από την Ιαπωνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Hideo Kojima έλαβε το βραβείο «Καλών Τεχνών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας» από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

Γενικά, τα εν λόγω βραβεία καλύπτουν 11 κατηγορίες, ξεχωρίζοντας για παράδειγμα τις κορυφαίες δημιουργίες Ιαπώνων καλλιτεχνών στον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της λογοτεχνίας κ.α. Ο Hideo Kojima έλαβε το βραβείο για την ‘Media Arts’ κατηγορία και βασική αφορμή αποτέλεσε ο πρόσφατος τίτλος του, Death Stranding: Director's Cut.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως για τα δεδομένα της gaming βιομηχανίας πρόκειται για  μια πολύ σπάνια διάκριση, αφού η media arts κατηγορία τιμά κάποιον game developer για πρώτη φορά μετά τον Shigeru Miyamoto που βραβεύτηκε το 2010. Ο Hideo Kojima, λοιπόν, έγινε και επίσημα ο δεύτερος σχεδιαστής παιχνιδιών όλων των εποχών που βραβεύεται από την Ιαπωνική κυβέρνηση.

Για την ιστορία, ο Kojima δραστηριοποιείται στη gaming βιομηχανία από 1986, όταν και τον είχε προσλάβει η Konami. Μεταξύ άλλων θεωρείται ένας από τους πατέρες του stealth genre, το οποίο έφερε στο προσκήνιο μέσα από τη σειρά Metal Gear. Παράλληλα, είναι γνωστός και για τη σειρά Zone of the Enders, καθώς και για τίτλους όπως το Snatcher, το Policenauts, την τεράστια επιρροή του στο horror genre μέσα από το P.T., για τη συνεισφορά του στο Castlevania: Lords of Shadow και φυσικά για το πιο πρόσφατο project του, το Death Stranding.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kojima έχει βραβευτεί μέχρι και με Guinness World Records, αφού είναι ο game director με του περισσότερους ακόλουθους σε Twitter και Instagram.