Η εταιρία των Worms αποσύρει τα πλάνα της για NFTs έπειτα από "άγριο κράξιμο"

Αντιδράσεις τόσο από την κοινότητα όσο και από τους συνεργάτες της
02 Φεβρουαρίου 2022 19:22
Η εταιρία των Worms αποσύρει τα πλάνα της για NFTs έπειτα από "άγριο κράξιμο"

Πριν από λίγες ώρες, η Team17 των Worms και εκδότρια πολλών λατρεμένων indie τίτλων, ανακοίνωσε το MetaWorms NFT project, το οποίο θα αντλούσε έμπνευση από τα πασίγνωστα «Σκουλήκια». Τώρα, περίπου μία μέρα μετά το όλο εγχείρημα ακυρώθηκε.

Αναλυτικότερα, η εταιρία ισχυριζόταν πως με τα NFTs της, κάθε gamer θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του ένα μοναδικό «video game αναμνηστικό». Ωστόσο, οι παίκτες είχαν αντίθετη άποψη, εκφράζοντας άμεσα τα παράπονά τους στα social media και σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας της Team 17. Εν τέλει, αυτό έκανε την εταιρία να αλλάξει γνώμη, δηλώνοντας:

Η Team17 ανακοινώνει σήμερα το τέλος του MetaWorms NFT project.

Ακούσαμε το προσωπικό μας, τους development συνεργάτες μας, τις κοινότητες των παιχνιδιών μας και τους προβληματισμούς που εξέφρασαν και έτσι πήραμε την απόφαση να απομακρυνθούμε από τον  χώρο των NFTs.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως πέρα από τους gamers, με τη σειρά τους και διάφορα από τα indie στούντιο με τα οποία συνεργάζεται η Team17 έσπευσαν να καταδικάσουν δημόσια την κίνηση, όπως η Aggro Crab για παράδειγμα που χαρακτήρισε τα NFTs “κομπίνα”.

Είναι, λοιπόν, η τρίτη φορά που η gaming κοινότητα αντιστέκεται σθεναρά στην ιδέα των NFTs. Την αρχή έκανε η Ubisoft, η οποία είδε ένα τσουνάμι από dislikes στο σχετικό βίντεο της ανακοίνωσης, ενώ και το S.T.A.L.K.E.R. 2 αναίρεσε την απόφασή του μετά από τα έντονα παράπονα των παικτών.

Tags: