Πρόβλεψη αναλυτή: Κυριαρχία για το PS5 με 2 προς 1 πωλήσεις έναντι του Xbox το 2022

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «άλλα»
22 Ιανουαρίου 2022 11:56
Πρόβλεψη αναλυτή: Κυριαρχία για το PS5 με 2 προς 1 πωλήσεις έναντι του Xbox το 2022

Ο director της γνωστής εταιρίας ανάλυσης και έρευνας αγοράς, Ampere Analysis, έκανε τώρα τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις των κονσολών μέσα στο 2022.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Piers Harding-Rolls εκτιμά πως η Sony θα πουλήσει 18 εκατομμύρια PS5 κονσόλες μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Από την άλλη, θεωρεί πως η Microsoft θα καταφέρει να πουλήσει περίπου 9 εκατομμύρια Xbox Series X και Xbox Series S κονσόλες, κάτι που σημαίνει πως το PS5 θα έχει προβάδισμα 2 προς 1 εντός του έτους.

Υπάρχει, ωστόσο ένα μεγάλο «αλλά». Ο αναλυτής πιστεύει πως καμία από τις κονσόλες νέας γενιάς δε θα είναι η πρώτη στην αγορά, αφού θεωρεί πως στο θρόνο θα καθίσει το Nintendo Switch με τουλάχιστον 3 εκατομμύρια περισσότερες πωλήσεις από το PS5 εντός του 2022.

Συγκεκριμένα, ο Piers δήλωσε:

Φαίνεται ότι η διαθεσιμότητα των PlayStation 5 και Xbox Series κονσολών πρόκειται να βελτιωθεί αργά κατά τη διάρκεια του έτους. Αναμένουμε πως η Sony θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τη Microsoft σε βαθμό δύο προς ένα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα η καλύτερη σε πωλήσεις κονσόλα στην αγορά θα είναι το Nintendo Switch με 21 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό θα οφείλεται στη ζήτηση για το νέο Nintendo Switch OLED.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και ένα βίντεο απόσπασμα με τις σκέψεις του αναλυτή:

Να σημειωθεί πως προβλέψεις της Ampere για την βιομηχανία της ψυχαγωγίας αναρτήθηκαν αρχικά στις 6 Ιανουαρίου. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά η Microsoft ήρθε να ταράξει τα νερά του κλάδου, ανακοινώνοντας την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει γινεί ποτέ στο gaming, δαπανώντας 70 δισεκατομμύρια για την Activision Blizzard.

Φυσικά, το αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης δεν είναι εύκολο να το προβλέψει κανείς, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως οι παραπάνω προβλέψεις δεν την λαμβάνουν καθόλου υπόψη.

Βέβαια, οι πωλήσεις όλων των κονσολών πλέον εξαρτώνται περισσότερο από το διαθέσιμο στοκ που εξαφανίζεται αμέσως. Όπως φαίνεται, επομένως, η Sony έχει μια πολύ πιο αξιόπιστη και μεγαλύτερης χωρητικότητας γραμμή παραγωγής, πράγμα που της δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Μάλιστα, πρόσφατα έγινε γνωστό πως η εταιρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή του PS5. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.