Modder έκανε το ακατόρθωτο και μετέφερε το Tomb Raider στο GameBoy! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό port
16 Ιανουαρίου 2022 17:08
Modder έκανε το ακατόρθωτο και μετέφερε το Tomb Raider στο GameBoy! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ταλαντούχα modding κοινότητα έχει κάνει πολλές φορές εντυπωσιακά κατορθώματα και τώρα στη λίστα αυτή έρχεται να προσθέσει ο χρήστης XProger το δικό του λιθαράκι. Αναλυτικότερα, ο modder έφτιαξε ένα port που μάλλον δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε, μεταφέροντας το πρώτο Tomb Raider του PlayStation στο Game Boy Advance.

Ναι, καλά διαβάσατε. Το Game Boy Advance, το οποίο δεν είναι και περίφημο για τις ικανότητες του να παράγει υψηλής ποιότητας 3D γραφικά, τρέχει το πρώτο Tomb Raider, το οποίο την εποχή του θεωρούνταν επανάσταση στον τεχνικό τομέα. Παρά το γεγονός πως έπρεπε το παιχνίδι να χωρέσει σε κασέτα, παρά το αδύναμο hardware και όλους του άλλους περιορισμούς, ο XProger κατάφερε να προσαρμόσει το ευέλικτο open-source “OpenLara” project, κάνοντάς το συμβατό με την φορητή κονσόλα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις όποιες πτώσεις στο framerate, το παιχνίδι μοιάζει αρκετά playable. Είναι πραγματικά από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε το αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, ο XProger εργαζόταν πάνω στο port εδώ και ένα χρόνο και υπόσχεται πως θα το βελτιώσει ακόμη περισσότερο.