Το αφεντικό του Xbox "ξοδεύει μηδενική ενέργεια" και είναι... "ζεν" με τα console wars

Η αντιμετώπιση που θα έπρεπε να έχουμε όλοι απέναντι στο θέμα αυτό
07 Δεκεμβρίου 2021 19:40
Το αφεντικό του Xbox "ξοδεύει μηδενική ενέργεια" και είναι... "ζεν" με τα console wars

Για να καταλάβετε πόσο ξεπερασμένη είναι η περίφημη διαμάχη των console wars, ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, μιλάει έξω από τα δόντια για την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η βιομηχανία και πώς ο ίδιος το αντιμετωπίζει. Όπως δηλαδή θα έπρεπε οι περισσότεροι. 

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη στο νεότερο τεύχος του περιοδικού Edge, ο Spencer είπε πως νιώθει... "ζεν" με το όλο ζήτημα της αντιπαράθεσης μεταξύ των κονσολών:

Ξοδεύω μηδενική ενέργεια στο πώς "θα κάνω τις άλλες πλατφόρμες να δέιχνουν μικρότερες ώστε το Xbox να γίνει μεγαλύτερο". Με ενδιαφέρει περισσότερο το μεγάλωμα της πίτας του gaming από το να τρώω τη μπουκιά από την πίτα του αλλουνού.

Όπως τονίζει το αφεντικό του Xbox συνεχίζοντας: "Και για αυτό εστιάζουμε σε πράγματα όπως το cross-play και τα cross-saves. Σκέφτομαι αυτά τα σενάρια του γιατί εσύ και εγώ δεν μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι μαζί και δε θα έπρεπε να είναι ζήτημα του τι κονσόλα πήρα εγώ και τι κονσόλα πήρες εσύ."

"Δε βοηθάει αυτή η προσέγγιση να μεγαλώσει τη βιομηχανία, όταν βάζουμε τεχνητά τείχη σε τέτοια θέματα. Είτε αυτό σημαίνει ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους άλλους, θα πρέπει να τους ρωτήσετε. Μιλώντας, όμως, για εμάς δεν το βλέπουμε σαν κάποιος να γίνει μικρότερος ούτως ώστε εμείς να μεγαλώσουμε.

-Phil Spencer

Άλλωστε, σε δηλώσεις του ιδίου, έχει ειπωθεί πως η Microsoft βλέπει ως βασικούς ανταγωνιστές τις Google και Amazon στον τομέα του gaming.