Το Steam Deck της Valve δε θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση η εταιρία
02 Δεκεμβρίου 2021 13:22
Το Steam Deck της Valve δε θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια

Όπως φαίνεται, το Steam Deck δε θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια και αντιθέτως η βιβλιοθήκη του θα είναι κοινή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως γνωρίζαμε δηλαδή μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η Valve επιβεβαίωσε πως δεν έχει πρόθεση να συνεργαστεί με ομάδες ανάπτυξης για να εκδώσει αποκλειστικότητες για το επερχόμενο φορητό της σύστημα. Η πληροφορία αυτή συμπεριλήφθηκε σε μια FAQ σελίδα για developers και publishers, την οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Αναλυτικότερα, η σχετική ενότητα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Θα ενδιαφερόταν η Valve να έχει αποκλειστικά παιχνίδια για το Steam Deck?

Όχι, αυτό δεν βγάζει και πολύ νόημα για εμάς. Είναι PC και θα πρέπει απλά να παίζει παιχνίδια, όπως ένα PC.

Ο λόγος που πολλοί παίκτες -και όπως φαίνεται και developers- απορούσαν για το αν το Steam Deck θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια, πιθανότατα είναι το Half-Life Alyx. Συγκεκριμένα, ο νέος τίτλος του λατρεμένου franchise ήρθε μετά από χρόνια αναμονής, αλλά τελικά πολλοί δεν κατάφεραν να τον απολαύσουν εξαιτίας της αποκλειστικότητάς του στις VR πλατφόρμες, όπως το Valve Index.

Όσον αφορά το Steam Deck τώρα, τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινωθεί πως η κονσόλα τελικά θα καθυστερήσει, αφού τα πρώτα συστήματα θα φτάσουν τελικά στα χέρια των καταναλωτών τον Φεβρουάριο του 2022. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.