Σχεδόν 15 χρόνια μετά η Bethesda έφτιαξε την PC έκδοση του Fallout 3

Διαθέσιμη η νέα ενημέρωση
15 Οκτωβρίου 2021 14:37
Σχεδόν 15 χρόνια μετά η Bethesda έφτιαξε την PC έκδοση του Fallout 3

Το Fallout 3 έκανε το ντεμπούτο του το 2008 και -δυστυχώς- έκανε χρήση του Games for Windows Live, το οποίο είχε καταφθάσει ένα χρόνο πριν. Συγκεκριμένα, η τότε PC gaming πλατφόρμα της Microsoft είχε μισηθεί από την κοινότητα, αφού προσπαθούσε να φέρει Xbox τύπου χαρακτηριστικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ζητώντας αρχικά συνδρομή 50 δολαρίων το χρόνο από τους PC gamers. Πολλά παιχνίδια τότε είχαν κυκλοφορήσει ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας και μεταξύ τους και το Fallout 3: Game of the Year Edition της Bethesda.

Περνώντας όμως στο σήμερα, το Games for Windows Live αποτελεί παρελθόν εδώ και πολλά χρόνια και οι περισσότεροι τίτλοι που το υποστήριζαν ενημερώθηκαν για να αφαιρέσουν κάθε ενσωμάτωση. Το Fallout 3, ωστόσο, δεν έχει ενημερωθεί ποτέ και κάπως έτσι εδώ και καιρό η PC έκδοσή του ήταν εντελώς χαλασμένη.

Τώρα, η Bethesda θυμήθηκε τον τίτλο της μετά από μια δεκαετία περίπου και κυκλοφόρησε ένα νέο patch. Πλέον το Fallout 3: Game of the Year Edition δε χρειάζεται το Games for Windows Live για να ξεκινήσει και έτσι η εταιρία ζητά από τους παίκτες να το διαγράψουν και να το κατεβάσουν ξανά από το Steam, για να μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν κανονικά.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως η Bethesda αποφάσισε να διορθώσει το παιχνίδι της, αφαιρώντας το αποτυχημένο πείραμα της Microsoft, περίπου ένα χρόνο μετά την εξαγορά της από την ίδια εταιρία που δημιούργησε εξ’ αρχής το πρόβλημα.